23948sdkhjf

Disse tre kjemper om «Oslo bys arkitekturpris»

Med "Oslo bys arkitekturpris" vil kommunen hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og dens utvikling.
Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Osloarkitekturen, skriver Oslo kommune på hjemmesiden sin.

Ut av totalt 21 finalekandidater er de tre finalister nå kåret. Disse er:

• Dalsveien 40 B-C
• Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka
• Sentralen

Se alle finalisterne her .

Skal være nyskapende og fremragende
Bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring kan vinne prisen.

Bygg må ha blitt ferdigstilt foregående år (dokumentert med brukstillatelse eller ferdigattest), og landskapsanlegg de siste fem år. Prisen kan gis til alle typer byggverk og landskapsanlegg innenfor bygrensen.

Endelig vinner kåres i oktober
Prisen ble opprettet av bystyret i 2000 og utdelt første gang to år senere. Mellom 2002 og 2009 var det et årlig tema. Fra 2010 ble prisen åpen for alle nye prosjekter.

Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 12. oktober 2017. Prisutdelingen er åpen for publikum, og det blir faglige innlegg, presentasjoner av finalistene, samt juryens vurdering av årets kandidater.

Prisvinneren får en plakett som festes på byggverket, og arkitekten mottar et beløp på 50.000 kroner. I tillegg får de sentrale aktørene for den arkitektoniske utformingen av prosjektet et diplom hver.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079