23948sdkhjf

Slik blir det nye regjeringskvartalet

Team URBIS’ prosjekt «Adapt» er vinneren av Statsbyggs konkurranse.
Statsbygg har ferdigforhandlet med de to vinnerne av plan- og designkonkurransen, og har besluttet at løsningsforslaget «Adapt» er det som skal legges til grunn for hvordan det nye regjeringskvartalet skal bli.

Adapt tok gull
Etter at juryen kåret «Adapt» og «Lysning» som vinnere i arkitektkonkurransen i juni, har de to teamene bak vinnerforslagene, Team Urbis og G8+, vært i forhandlinger med Statsbygg om tildeling av prosjekteringskontrakt. Nå har Statsbygg bestemt seg.

- Vi har i dag meddelt at vi har til hensikt å inngå kontrakt med prosjekteringsgruppen Team Urbis som står bak løsningsforslaget «Adapt». Team Urbis hadde samlet sett det beste tilbudet, og «Adapt» vil da være grunnlaget for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt, uttaler administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding.

- Dette er en stor milepæl og peker ut en tydelig vei videre i utviklingen av nytt regjeringskvartal, påpeker Statsbygg-sjefen.

Byggestart i 2020
Statsbygg planlegger å signere kontrakten med Team Urbis i uke 41, og ganske snart etter dette starter arbeidet med utarbeidelse skisseprosjekt og etter hvert forprosjekt.
Det er ventet Stortingsbehandling av kostnadsramme i 2019, noe som kan gi byggestart i 2020.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.084