23948sdkhjf

Trøbbel for Ferd Eiendom

Ferd Eiendom risikerer at storprosjektet «Ensjøveien 3 og 5» blir både forsinket og redusert.
Estate Nyheter skrev i går at Ferd Eiendom må ta en time-out for storprosjektet Ensjøveien 3 og 5.

Bane NOR krever nemlig at prosjektet må trekkes lengre unna jernbanelinjene. Det kan få store konsekvenser for hvor mange boliger det Johan H. Andresen-eide selskapet kan bygge på tomten, skriver Estate Nyheter.

I tillegg kan det bety forsinkelser for hele byggeprosjektet.

Bebyggelse for dominerende
Plan- og bygningsetaten (PBE) mener den foreslåtte bebyggelse blir for dominerende, og har derfor fremmet et alternativ med lavere bebyggelse og mindre volum.

Problemet er at også forslaget fra PBE ligger for nærme jernbanelinjene.

Mens Bane NOR krever at det på Ensjø skal være en avstand på minst 20 meter fra bebyggelsen til midtlinje nærmeste spor, ligger deler av den foreslåtte bebyggelsen til Ferd Eiendom bare 10 meter unna. Ved utarbeidelse av eget alternativ, har PBE tatt utgangspunkt i de samme avstandene som Ferd Eiendom.

I strid med retningslinjene
Forslaget fra planmyndigheten i Oslo kommune er altså i strid med retningslinjene fra statsforetaket som har ansvaret for den nasjonale jernbanestrukturen.

- Bebyggelsen i vårt alternativ har i all hovedsak samme avstand til jernbanen som i forslaget fra forslagsstiller. Vårt alternativ krevde ikke en særlig forhåndsvarsling siden dette var ivaretatt av varselet om oppstart av planen. I denne sammenhengen er det i tråd med normal prosess at vårt alternativ legges ut til offentlig ettersyn sammen med alternativet fra forslagsstilleren, skriver Andreas Vaa Bermann, avdelingsdirektør for områdeutvikling i PBE, i en e-post til Estate Nyheter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109