23948sdkhjf

Bygger innendørs skianlegg til 700 millioner

Betonmast Romerike har nettopp signert avtale med Vinterparken om bygging av det nye innendørs skianlegget SNØ.
Det nye innendørs skianlegget blir på totalt 50.000 kvadratmeter, og vil bli det første av sitt slag i Norge. Kontrakten gjelder en totalentreprise på totalt 700 millioner kroner, skriver Betonmast i en pressemelding.

SNØ vil ha en sterk miljøprofil med fokus på å redusere energiforbruk og gjenvinne energi. I samvirke med andre bygg i prosjektet, vil bygget levere mer energi enn det blir tilført.

To kilometer løyper
Det innendørs skianlegget vil bestå av to kilometer langrennsløyper og en alpinbakke som er 500 meter lang, med 90 meter fall. Bredden blir på 100 til 40 meter, fordelt på tre løp.

Det vil også bygges et tilliggende bygg med servicetilbud til hallen, som utstyrsleie, butikker, servering, treningssenter og kontorer.

- I perioden desember 2015 frem til kontraktsignering har vi hatt en meget tett og lærerik prosess med byggherreorganisasjonen. Gjennom samarbeid, åpenhet og tillit har vi utviklet oss selv og prosjektet. Dette er en arbeidsform vi liker og er gode på. Erfaringsmessig vet vi at det er verdiskapende for begge parter, sier Stein Erik Pedersen, daglig leder i Betonmast Romerike.

Starter før nyttår
- SNØ er på mange måter et banebrytende prosjekt, og etter vurdering av flere entreprenører, ble BetonmastHæhre valgt for gjennomføring av byggeprosjektet. BetonmastHæhre er et profesjonelt og løsningsorientert selskap som har vist god samarbeidsvilje og positiv innstilling i en optimaliseringsfase, ledet av prosjektdirektør Lars. P. Thorbjørnsen. Vi ser frem til fortsettelsen av dette i gjennomføringsfasen, uttaler Erik Hammer, adm.dir. i Vinterparken Holding AS.

Etter planen skal entreprenøren være i gang på plassen innen nyttår. Råbyggsleveransen er planlagt 2. kvartal 2018, og prosjektet skal ferdigstilles ved utgangen av 2019. Isachsen Anlegg vil ta seg av grunnarbeidet og Halvorsen & Reine er arkitekter på prosjektet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.058