23948sdkhjf

Avantors prestisjeprosjekt

Nydalens hovedutbygger setter kronen på verket sammen med Skanska og Snøhetta.

For å få plass til det nye signalbygget nord i Oslo, skal parkeringsplassen på Gullhaug Torg i Nydalen bort. Gullhaug Torg 2A er valgt ut som ett av Futurebuilts forbildeprosjekter og skal inneholde boliger, kontor og næring på til sammen 10.000 kvadratmeter.

Avantor er byggherre, Snøhetta arkitekt og Skanska entreprenør.

Forbildeprosjekt

Prosjektet blir det første kombinasjonsbygget i Norge med naturlig klimatisering, og skal bli et miljøbygg på mange måter.

– Det å bli utfordret til å tenke nytt når det kommer til både arkitektur og tekniske løsninger er ekstra spennende for meg som prosjektleder, men uttrykker også ansvaret Avantor ønsker å ta når det kommer til fremtidens bygg, sier prosjektleder Geir Thoresen i en pressemelding.

Ferdig 2020

Å være et forbildeprosjekt i FutureBuilt innebærer blant annet hårete miljømål som 50 prosent samlet reduksjon av CO2-utslipp fra materialer, transport og energi (sammenlignet med Futurebuilts referansebygg), totalt energiforbruk på nær-nullenergi nivå (FutureBuilts definisjon) samt inngående tilrettelegging for fotgjengere, syklister og kollektivtransport (bilparkering slipper man å tenke på).

Ventet byggestart er sommer 2018 og ferdigstillelse 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078