23948sdkhjf

Forplikter seg til grønne tiltak

Universitetet i Oslo er først blant landets universiteter og høyskoler til å slutte seg til Eiendomssektorens strakstiltak for byggeiere.

– Som profesjonell eiendomsaktør er det naturlig å vektlegge miljø og bærekraft. Når vi nå lanserer vi Miljø- og klimastrategi for UiOs eiendomsvirksomhet, passer det fint å slutte seg til strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050, sier John Skogen, direktør for Eiendomsavdelingen ved UiO, i en pressemelding.

For Eiendomsavdelingen handler dette både om energibruk, materialbruk, avfallshåndtering, transport og forurensing samt en effektiv arealbruk.

De ti strakstiltakene

Tiltakene er anbefalt i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Den er utarbeidet av bransjeforeningen Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse og er en anbefaling til eiere av yrkesbygg om hvilke valg de bør gjøre på kort og lang sikt for at eiendomssektoren skal bidra til et bærekraftig samfunn i 2050.

Universitetet i Oslo forvalter mange kulturelt viktige bygninger og anlegg, i alt eier de 107 bygninger. Rundt 70 prosent av fasadene og en del interiører er vernet eller fredet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062