23948sdkhjf

Verdens største arkitektkongress til Skandinavia

International Union of Architects, den internasjonale arkitektforeningen, har valgt København som destinasjon for sin World Congress of Architects i 2023.
Det forventes at opp mot 10.000 arkitekter fra hele verden vil delta i kongressen - som populært betegnes arkitektenes OL.

Kamp til streken
Et bredt forankret nordisk samarbeid har vært medvirkende til at valget falt på den danske hovedstaden København - og det var mange aktører innen arkitektur i både Danmark, Norge, Sverige og Finland som støttet opp om Danmark som vertsland.

Og det var kamp til streken: København var oppe mot Antalya (Tyrkia), Baku (Aserbajdsjan) , Kuala Lumpur (Malaysia) og Lausanne (Sveits).

Valget av København som vertsby i 2023 ble annonsert søndag kveld dansk tid i forbindelse med dette års kongress som finner sted i Seoul.

- Nordisk arkitektur, landskap, planlegging og design har mye å by på, og vi ser derfor frem til denne anledningen til å dele kunnskap og resultater med kolleger fra hele verden, uttaler formand Natalie Mossin fra Akademisk Arkitektforening i en pressemelding.

Temaet for kongressen i København blir «Sustainable Future» under tittelen «SHAPE 2023», som står for ”Sustainable and Humane Architecture, Planning and Environment”.

Kongressen avholdes i Bella Center med en rekke delarrangementer rundt omkring i København, blant annet i Carlsberg Byen, Royal Arena, Operaen, DR konserthus og Rambølls domisil i Ørestad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094