23948sdkhjf

Statsbygg effektiviserer med digitale løsninger

Statsbygg viser vei med smarte digitale løsninger for byggenæringen.
- Med sitt nye «Digibyggprosjekt» går Statsbygg i front med nye digitale løsninger for byggenæringen. Gol trafikkstasjon er et spennende pilotprosjekt, som viser hvordan ny teknologi kan gjøre det enklere og rimeligere å bygge, uttaler kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Pilotprosjekt for RFID-teknologi
Statsbygg vil i sitt første «Digibyggprosjekt» ta i bruk radiobrikker for å sikre effektiv logistikk og drift av bygget. Den nye trafikkstasjonen på Gol blir et pilotprosjekt for bruk av såkalt RFID-teknologi.

Dette er sensorteknologi som gjør det mulig å lese av informasjon fra en liten brikke som er plassert på alle produkter og komponenter som har betydning for forvaltning og drift av selve bygget. Løsningen kan sammenlignes med varehandelens strekkoder, hvor informasjon om produktet samles i et digitalt punkt.

- Det er svært gledelig at byggebransjen med dette pilotprosjektet tar et stort skritt i riktig retning når det gjelder digitalisering. Prosjektet vil forhåpentligvis gi resultater som på sikt kan tas i bruk i smarte byer og kommuner i alle deler av landet, sier Jan Tore Sanner, og viser til at dette er konkrete resultater av regjeringens arbeid med digitalisering av prosesser i bolig- og bygningsbransjen.

Statsbygg samarbeider med GS1, Virke Byggevarehandel, Byggevareindustrien og Building Smart Norge om å utvikle RFID i byggebransjen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078