23948sdkhjf

Nye stillasregler

Stillas, rullestillas, stiger og kantsikringsprodukter må nå sertifiseres før de kan omsettes lovlig på det norske markedet.

Sertifiseringen erstatter den tidligere typegodkjenningsordningen. Typegodkjenninger som ble utstedt før 1. juli 2016, er fortsatt gyldige i fem år fra utstedelsesdatoen, skriver SINTEF i en pressemelding.

Må stå på norsk

Stillas, rullestillas og stiger med typegodkjenninger utstedt før 1. juli 2012, må nå sertifiseres før de kan omsettes på det norske markedet. Arbeidstilsynet har ansvar for tilsyn med at disse produktene er sertifisert. Sertifikatene skal være på norsk og sertifiseringsorganet skal være akkreditert for oppgaven.

SINTEF Byggforsk er i ferd med å publisere de første sertifikatene for disse produkttypene, og flere sertifiseringsprosesser er i gang.

– Vær ute i god tid

Har du et produkt med typegodkjenning, bør du kontakte SINTEF Byggforsk i god tid før godkjenningen går ut på dato, skriver SINTEF i pressemeldingen.

 Ved sertifisering kan prøverapporter fra SINTEF Byggforsk og andre akkrediterte prøveinstitutt brukes som bakgrunn for sertifikatet. Beregninger og monterings- og bruksveiledning skal også ligge til grunn for sertifikatet. Monterings- og bruksveiledningen skal være på norsk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094