23948sdkhjf

Denne skolen vil kunne selge energi

Den nye ungdomsskolen i Drøbak vil produsere mer strøm enn de trenger selv.

Powerhouse Drøbak Montessori vil generere nærmere 30.500 kWh energi i året gjennom egen og solstrømproduksjon, noe som overgår skolens eget energibehov. Det hører med til regnskapet at skolen vil varmes opp med jordvarme.

Solskive

– Vi ønsket oss Norges mest miljøvennlige skole, og med Powerhouse-samarbeidet er vi i ferd med å realisere drømmen, sier Ingrid Stange, grunnlegger av Drøbak Montessori og styreleder i Norsk Montessoriforbund i en pressemelding.

Under skolen, som skal være ferdig i mars, er det boret to 300 meter dype energibrønner, som vil forsyne skolen med jordvarme. Den karakteristiske solskiven som gjennomskjærer bygget, skal monteres i løpet av sommeren. Solskiven henter ren luft inn og bruker skorsteinseffekten til å føre avkastluften ut.

– Et forbilde

For å oppnå maksimal effekt av solcellene, orienteres solskiven rett mot sør med en helning på 33 grader. I løpet av ett år vil solcellepanelene alene produsere rundt 30.000 kWh med strøm. Elevene vil ta i bruk den splitter nye skolen like etter vinterferien 2018.

– Dette prosjektet er et forbilde på flere områder, mener Stortingspolitiker og utdanningspolitisk talsperson fra Høyre, Henrik Asheim, som var tilstede på fredagens kransekakemarkering for bygningsarbeiderne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079