23948sdkhjf

Limtre-trenden fortsetter

I byggemarkedene øker etterspørselen etter kostnadseffektive og klimaeffektive byggeløsninger i tre. Det merker Moelven.

Tre-trenden bidro til at Moelven forbedret halvårsresultatet med 53 millioner – til 258 millioner. Selskapet venter en positiv og stabil utvikling i markedet for industritre internasjonalt, og innen limtre-, systeminnredning- og modulsegmentene forventes den positive trenden å fortsette.

Etterspørselen etter smarte, kostnadseffektive og klimaeffektive byggeløsninger i tre er økende.

Væravhengig
– Prisutviklingen for både industritre og videreforedlede varer var god sammenlignet med andre kvartal 2016, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier.

Moelvens driftsresultat for 2. kvartal viser imidlertid en nedgang fra tilsvarende periode året før på knapt 20 millioner.

– Det skyldes at påsken i år falt til andre kvartal i år samt at høysesongen for byggevarer startet senere på grunn av ugunstige værforhold, forklarer Kristiansen.

Valutagevinst

Han sier at det generelt har vært god etterspørsel etter industritre internasjonalt.

– Men leveransene til Nord-Afrika og Asia var noe redusert på grunn av problemer med sjøtransporten og offentlige reguleringer. Sammen med bedring i den underliggende driften bidro valutasituasjonen til å opprettholde konkurransekraften.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047