23948sdkhjf

Helt ny bydel i tre

I den nye bydelen Ydalir i Elverum skal nesten alt bygges i tre. Det ventes investeringer på mellom tre og fire milliarder de neste årene.

Betonmast er først ut av entreprenører som har fått byggekontrakt i Ydalir. De skal begynne å bygge ny barneskole og barnehage tidlig neste år.

Om ett års tid er det også ventet oppstart for de første boligene. Fullt utbygd vil bydelen bestå av 800 til 1000 enheter, fordelt på eneboliger, tomannsboliger, rekkehus, lavblokk og høyblokk, skriver Elverum Vekst, som administrerer utbyggingen gjennom Elverum tomteselskap.

Sju intensjonsavtaler

De regner med investeringer på mellom tre og fire milliarder kroner før bydelen er ferdig utbygd om anslagsvis 10 til 15 år.

– Vi har inngått intensjonsavtale med sju utbyggere, som får bygge ut hver sine områder. I høst skal vi forhandle om betingelser, sier prosjektleder Anna-Thekla Tonjer i Elverum Vekst.

Til nå er det inngått intensjonsavtale med Ø.M. Fjeld Utvikling, EnterGruppen, Nordbolig Hamar, Boligpartner, Bakke Eiendom (Fagflis), Vikingbygg og Backe-gruppen.

Nullutslipp

Den nye bydelen er et samarbeid med NTNU og SINTEF/Byggforsk og såkalt ZEN-pilot (Zero Emission Neighbourhood). Målet er minimalt utslipp av miljøgasser og og boliger med godt inneklima og lave energi- og vedlikeholdskostnader.

– Utbyggerne må legge fram klimagassregnskap for boligene, noe som vil favorisere bruk av tre, forklarer Anna-Thekla Tonjer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093