23948sdkhjf

Veidekke-virksomhet svekkes i Norge

Selv om Veidekke kan vise til solide kvartalstall i de fleste av konsernets virksomheter, gikk det nedover med entreprenørskapet her hjemme.

Veidekkes totale omsetning i andre kvartal 2017 var 8,3 milliarder kroner, en økning på tre prosent sammenlignet med andre kvartal 2016.

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet var, som i andre kvartal i fjor, på 6,5 milliarder kroner. Resultatet før skatt var 193 millioner kroner i samme periode mot 228 millioner i 2016. Det var omsetnings- og resultatvekst i den svenske og danske virksomheten, mens omsetningen og resultatet falt i den norske virksomheten.

Konjunkturnedgang

– Resultatet i Norge svekkes av lav byggeaktivitet på Sør- og Vestlandet som følge av konjunkturnedgangen, og av svak lønnsomhet i anleggsvirksomheten. Vi har iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten og håndtere markeds- og kapasitetssituasjonen, sier konsernsjef Arne Giske i en pressemelding.

Samtidig er det ingen fare med Veidekkes utvikling. Ordreinngangen på 8,4 milliarder kroner i andre kvartal resulterte i en samlet ordrereserve på 29,1 milliarder kroner. Dette er den høyeste ordrereserven Veidekke har rapportert.

 

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079