23948sdkhjf

Mitt første bygg: Geir Flåta

I denne spalten spør vi nøkkelpersoner i bransjen hvordan det hele startet.
Geir Flåta (39 år) har vært ansatt i AF Gruppen siden han var ferdig utdannet sivilingeniør fra NTNU i 2004. 
 
– Hva var ditt første bygg eller anlegg?
– Det aller første var en sommerjobb som kvalitetssikringsingeniør ved Snøhvit-utbyggingen på Melkøya. AF Gruppen hadde, som en del av arbeidsfellesskapet med danske E. Pihl og Søn, arbeidet med tomteopparbeidelse, infrastruktur og bygningsmessige arbeider for ilandføringen av gassen fra Snøhvit-feltet. Jeg fikk muligheten til å skrive min masteroppgave innen produktivitet av betongarbeid på prosjektet, et prosjekt som innebar utstøping av enorme mengder med betong (ca. 100.000 m3). Jeg lærte utrolig mye underveis og fikk fast jobb i AF rett etterpå, forteller Geir Flåta til Building Supply.
Siden har han hatt flere ulike verv i AF Gruppen, både innen kvalitetssikring og som prosjektleder. 
 
– Hva er det vanskeligste prosjektet du har vært med på?
– Det må ha vært utvidelsen av Nyhamna mellom 2013 og 2016. Den største utfordringen besto i at anlegget var i full drift mens vi var der, og vi måtte blant annet sprenge tett opp mot eksisterende trykksatte gassrørgater. Det krevde ekstremt god planlegging og presisjon. På det meste var vi i overkant av 600 personer som drev med grunn- og betongarbeidene, og samspillet med driftspersonellet til Shell som drev anlegget, ble gjennomført med god dialog og smidighet. At vi klarte å gjennomføre utbyggingen uten uhell og til avtalt tid og pris, er jeg utrolig stolt av.
 
Vi måtte sprenge tett opp mot trykksatte gassrørgater. Det krevde ekstremt god planlegging og presisjon.
 
– Er dette ditt stolteste øyeblikk i karrieren så langt?
– Nei, jeg tror faktisk jeg er enda stoltere av testsenteret for CO2-rensing på Mongstad. Her sto det enormt mye prestisje på spill for Stoltenberg-regjeringen. At vi gjennomførte prosjektet så knirkefritt som vi gjorde, er jeg vanvittig stolt av. Vi hadde et utrolig godt team av ledere og fagarbeidere, sier Geir Flåta, som i dag er direktør for AF Gruppens nye byggenhet AF Nybygg, som retter seg mot offentlige bygg i Oslo og omegn.
 
 
Det var på tide du kom, forgjengeren din fikk sparken for tre måneder siden!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.074