23948sdkhjf

Trange p-plasser kan gi rett til erstatning

En ny dom slår fast at det kan straffe seg for utbygger å presse for mange p-plasser inn i garasjen.

Det erFrostating lagmannsrett som slår fast at mindre parkeringsplasser enn anbefalte minimumsløsninger i nybygg, kan gi seksjonskjøperne rett til prisavslag.

Uklart regelverk

I et innlegg i tidsskriftet Byggmesteren går advokat Jarle Edler i Bing Hodneland advokatselskap lagmannsrettenes vurderinger nærmere etter i sømmene.

Lagmannsretten konkluderer blant annet med at dersom det er et nybygg av en viss kvalitet, må det kunne forventes ditto standard på p-plassene, det vil si en bredde på minimum 2,30 m. Det bemerkes i dommen at Byggforsk anbefaler en generell bredde på 2,50 m, men ingen av målene fastsettes som en ufravikelig standard.

Manøvreringsareal

Videre påpekes det av kravet til manøvreringsareal (avstand mellom bilene) øker jo smalere plassen er og dess kortere det er til motstående bilrekke eller vegg.

Med en innkjøringsvinkel på 90 grader er anbefalt bredde på manøvreringsareal: 6,55 m ved parkeringsbredde 2,30 m, 6,10 m ved parkeringsbredde 2,40 m og 5,60 m ved parkeringsbredde 2,50 m.

Dersom parkeringsplassen støter mot en søyle eller annen fysisk hindring, skal parkeringsbredden økes med 0,25 m på denne siden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078