23948sdkhjf

Ulovlig ombygging

Leietakere bygde om leiligheter til hybelhus. Nå må de betale gårdeier to millioner i erstatning.

I fire år har den pensjonerte tannlegen Stein Tore Bjørningstad Bjørni (86) ligget i konflikt med leietakerne i bygården han eier på Frogner i Oslo. Han mener leietageren ulovlig bygde om to bygårdsleiligheter til 21 hybler. Han tapte saken i tingretten, men anket og vant i lagmannsretten.

– En tanke som slår en, er at det skal det ta så lang tid og kreve så mye ressurser for at rettferdigheten skal fyllestgjøres, sier Bjørnis sønn Stein Erik Bjørni til Dagens Næringsliv.

Oppussingsavtaler

I 2010 inngikk faren hans avtale om å leie ut de to leilighetene i tredje etasje til Frogner Boligutleie, som eies av Tommy Andre Nordengen og Jørgen Skogli. Leietakerne hevder at Bjørni gjennom avtaler om oppussing gikk med på den omfattende ombyggingen.

Leilighetene, som har vært drevet som pensjonat siden mellomkrigstiden, hadde 12 rom til utleie da Frogner Boligutleie overtok kontrakten. Da Bjørni så ønsket å heve leieavtalen, gikk Nordengen og Skogli til sak for å beholde den.

Mislighold

Lagmannsretten konkluderer med at den betydelige ombyggingen og endringen «utgjør et kvalifisert mislighold som gir rett til heving etter husleieloven».

Ifølge advokat Knut Helge Hurum i Fend Advokatfirma, som representerer Frogner Boligutleie, er Nordengen og Skogli skuffet over lagmannsrettens avgjørelse.

De må nå betale to millioner kroner erstatning og saksomkostninger til Bjørni.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125