23948sdkhjf

Kommunen stanset boligprosjekt

Asker kommune har gitt stoppordre til et stort boligprosjekt i Røyken.

Stoppordren kom etter at entreprenøren, Axer Eiendom, søkte om brukstillatelse for de første tomannsboligene i prosjektet. Ifølge rapporten fra Asker kommune, som foretok tilsyn av boligene, forelå det store sikkerhetsmangler, skriver lokalavisen Asker og Bærum Budstikke.

– Direkte farlig

I rapporten heter det blant annet: «Under tilsynet ble byggeplassen oppfattet som så uferdig at det kunne vært direkte farlig dersom tiltaket hadde blitt tatt i bruk».

For å få omgjort beslutningen, må entreprenørene dokumentere at de har utbedret feil og mangler som ble funnet under tilsynet.

Manglende sikring

I søknaden om midlertidig brukstillatelse ble det opplyst at det gjensto arbeider med trapper, flis, innvendige dører, listverk og kjøkken. Utendørs skulle det bare gjenstå småarbeider, som plenlegging.

Da kommunens tilsynsgruppe kom på besøk, var ingen av arbeidene fullført. I tillegg fant tilsynet flere store mangler, som at det ikke var montert permanente trapper innendørs (og de midlertidige trappene manglet rekkverk), flere av verandaene var dårlig sikret og det var ikke satt opp sikring fra balkongdør i andre etasje. Flere steder skal det ha vært fallhøyde på over en halv meter uten sikring.

– Veldig beklagelig

Axer Eiendom har satt ut både byggearbeider og utomhusarbeider til innleide entreprenører. I alt består boligkomplekset av 28 halve tomannsboliger.

– Dette gjelder bare en liten del av prosjektet, seks–sju hus, men det er veldig beklagelig for dem det gjelder at husene ikke blir ferdig i tide, sier Axer-direktør Borger Borgenhaug til Budstikka.

Inntil feilene blir utbedret og de første husene godkjent, må han – som eneaksjonær i Axer – finne seg i betale dagsbøter til boligkjøperne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078