23948sdkhjf

Flest tvangsavviklinger i bygg og anlegg

Bygg- og anleggsbransjen står for mer enn hver fjerde konkurs eller tvangsavvikling.

Det viser tall fra konsulentselskapet Bisnode. Der fremgår det at bygg- og anleggsbransjen sto for 27,2 prosent av alle konkursene i årets seks første måneder.

Dette er likevel en nedgang på to prosent fra samme periode i fjor. Nest verst i klassen var detaljhandelen, som stofor 14,8 prosent av alle konkurser og avviklinger. Denne bransjen har hatt en økning sammenlignet med fjoråret på tre prosent.

Sviktende grunnlag

At antallet tvangsavviklinger totalt sett øker med hele 14,3 prosent fra 2016, kan ha sammenheng med at det er blitt billigere å etablere AS, slik at mange kan starte firma uten å ha så mye å tape. Dermed er det flere bedrifter som oppstår på sviktende grunnlag.

I tillegg har myndigheten vist mindre tålmodighet med selskaper som ikke har levert regnskap, som er den vanligste årsaken er at bedrifter blir tvangsavviklet.

Risiko også for andre

– Det er i hovedsak mindre bedrifter med liten aksjekapital som blir tvangsavviklet av myndighetene, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode. Minstekravet til aksjekapital er på 30 000 kroner.

– Selskaper kan tape mye på at andre bedrifter går over ende. Det er derfor svært viktig å følge godt med på hvem man handler med, anbefaler kredittøkonomen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065