23948sdkhjf

Satser stort på tre

Splitkon satser en kvart milliard på produksjon av massivtre.

Å bygge høyhus i tre er en trend over store deler av verden, og Splitkon i Buskerud føler seg sikre på at de nå gjør en god investering. Etterspørselen etter tre-elementer er stadig økende, skriver Splitkon på hjemmesidene sine.

Enklere bygging

Sammen med Ski Bygg Gruppen og fem andre investorer skal de bygge ny fabrikk på Åmot i Modum og seksdoble produksjonen av krysslimte treplater (CLT), fra 10.000 til 60.000 kubikkmeter i året.

– Vi ønsker å legge til rette for en mer industriell produksjon av urbane bygninger. Høyere konstruksjoner basert på et bærekraftig og miljøvennlig alternativ som treverket utgjør, sier styreleder Michael S. Norum i Splitkon til Dagens Næringsliv.

Boligblokker

Å bygge i tre er på vei opp i både Europa, Amerika og Asia. I Norge er Veidekke en av entreprenørene som stadig oftere velger treverk til store bygninger. De har blant annet bygget 623 studentboliger i Trondheim i tre, og har flere høyhus i tre under oppføring på Kringsjå i Oslo.

Hovedmålet til den nye fabrikken på Åmot er å levere treplater til nettopp boligblokker på fire til ti etasjer. Platene kan være opptil 3 x 16 meter. Klimagassutslippene fra tre skal være ned mot halvparten av det andre byggematerialer slipper ut.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.074