23948sdkhjf

Årets arkitektbragder

Et gjenvinningsanlegg er blant de 20 finalistene til Årets arkitekturpris 2017.

I slutten av august vil medlemmene i tre arkitektforeninger motta en e-post med en lenke til en avstemningsside. Da kan den enkelte arkitekt stemme fram sin favoritt blant de 20 prosjektene som er med i finalen Arkitekturprisen 2017, som deles ut 21. september på Chateau Neuf i Oslo.

Premien er 100 000 kroner samt diplom og en plakett som kan festes på byggverket.

Vil styrke fellesskapet

Prisen skal gå til et «prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge i løpet av de tre siste årene». Med prosjekt i denne sammenheng menes bygg-, plan-, landskap- og interiørprosjekter, melder Norske arkitekters landsforening, en av initiativtakerne til prisen.

– Vi ønsker å styrke fellesskapet mellom arkitekturfagene og håper at medlemmene i de tre organisasjonene vurderer prosjektets helhetlige kvalitet og løfter hverandre fram, framhever Petter N. Haug, konstituert direktør i NAL.

Fra feriehus til skatehall

Variasjonen blant finalistene er stor. Her finner vi alt fra et feriehus på Sildegarnsholmen i Nordland til en skatehall og en gjenbruksstasjon i hovedstaden.

Her kan du se alle de 20 finalistene: Arkitekturprisen 2017.

Prisen er et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og Norske landskapsarkitekters forening (NLA).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097