23948sdkhjf

Aasmund Bunkholt til Building Green – Trebyggeri utfordrer konservativ byggebransje

| Medlemsnyhet | Bedrift Building Green

Nordic Network for Tall Wood Buildings kjører debatt på årets Building Green i Oslo om hvordan våre nordiske naboer kan inspirere og akselerere utviklingen av trebyggeri gjennom et samarbeid i Norden.

Ifølge flere eksperter er en vesentlig årsak for interessen for bruk av tre de dokumenterte miljøegenskapene. Tre har et unikt CO2-avtrykk og er et fornybart byggemateriale. Nordisk trebyggeri blir satt på dagsorden på årets Building Green arrangement i Oslo, hvor Aasmund Bunkholt, daglig leder av Trefokus blir moderator på debatten. Trefokus er et nettverksselskap som har som hensikt å synliggjøre at bruk av tre er bærekraftig. Aasmund Bunkholt forklarer at det å bygge i tre passer godt inn i en ny sirkulær økonomi som utmerker seg innenfor bærekraftig arkitektur og byggevirksomhet.

“Konseptet har utviklet seg betydelig de seneste årene. Å bygge i tre effektiviserer byggeprosessen, reduserer kostnader og er miljøvennlig. Det er en økende interesse å bygge mer i tre fordi miljøfokuset øker og det er høyere kompetanse innenfor dette området enn det var for 10 år siden”.

Norge ligger langt fremme, og er et av landene i verden hvor det bygges mest tre per innbygger. Og det er flere norske byggeprosjekter i tre som gir internasjonal interesse. Det er en utvikling som Aasmund Bunkholt er veldig begeistret over.

Les mer: http://buildinggreen.eu/oslo/2018/08/29/aasmund-bunkholt-building-green-trebyggeri-utfordrer-konservativ-byggebransje/


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Building Green

Silkegade 17 st.
1113 København K
Danmark
Building Green

Send til en kollega

0.107