23948sdkhjf

Markedsrapport fra Astrup

| Medlemsnyhet | Bedrift Astrup AS

Høye råvarepriser, men usikkerheten større enn på lenge.

Andre kvartal ble lukket med relativt høye priser for de fleste industrimetaller. Råvarene holdt seg bra i pris første halvdel av juni før de falt litt tilbake. På kobber ble det en økning i gjennomsnittsprisen på vel 1.-kr/kg, mens det for aluminium ble en marginal tilbakegang. Også nikkel er litt på vikende front nå ved inngangen til juli, men prisen var høyere enn i mai innenfor den perioden der legeringstillegget for kommende måned blir fastsatt. Innføringen av toll på stål og aluminium fra Kina og EU ble innført 1. juni og ytterligere maskiner og industrivarer fra Kina blir tollbelagt fra fredag 6. juli. Usikkerheten dette medfører påvirker trolig innkjøpssjefenes forventninger om fremtiden. Samlet PMI for Eurosonen i juni ble 54,9. Det er fremdeles god vekst, men den svekkes fra 55,5 i mai. Den tyske Ifo-indeksen bekrefter samme bilde, veksten er mindre enn før. Europeisk bilindustri kan også stå i fare for å bli rammet av toll, dette er store forbrukere av stål og metaller.

Leveringstidene er på normalen for de fleste valsede produkter i rustbestandige stål, metaller og plast halvfabrikat. Det er ekstraordinært lange ledetider på spesialstål, sylinder og stempelstenger i stål. På rustbestandige plater og bånd er Outokumpu i august, det samme gjelder Acerinox- som betyr september levering. Legeringstillegget økte en del i juli som varslet i forrige Markedsrapport. Til august er vi mer usikre, kanskje kommer en liten nedgang? Skrotprisen på stål gikk ned til 2799.- kr/tonn for 520M. På aluminium ligger ledetiden fra pressverkene fra 7-12 uker, 7-15 uker for Hydros ulike valseverk. Øvrige europeiske valseverk ligger på 8-10 uker, noen stenger 2-3 uker for vedlikehold. På kobber er leveringstidene 4-8 uker, gjennomsnittsprisen ble 59,96 kr/kg i juni, opp 1,16 kr/kg.

Dette påvirker følgende av våre lagerførte produkter:

Aluminiumplater, Kobber, messing og bronse, rustbestandige stål/Duplex/Super-duplex, Aluminium profiler Nikkel, bly og tinn, Spesialstål varmv.520M og seigherdet 2244/2541, RHEINZINK, Titan grad 2 og grad 5, Inconel 625 og 718

1 Euro = NOK 9,47,

1 USD = NOK 8,13

LME Al US $ 2 160

LME Cu US $ 6 646

LME Ni US $ 15000

Eldre markedsrapporter finnes på vår hjemmeside

Medlemsnyhet

Bedrift
Astrup AS

Haavard Martinsenv 34
0915 OSLO
Norge
Astrup AS

Send til en kollega

0.074