23948sdkhjf

Industrifokus blir TESS

| Medlemsnyhet | Bedrift TESS as

Før inngangen til 2018 ble alle frittstående forhandlere i Tools-kjeden fristilt. TESS kjøpte opp både ICO i Fauske og nå Industrifokus i Porsgrunn, som begge har sin fortid under Tools-paraplyen.

– Vi var to som startet opp Industrifokus med en aksjekapital på 500.000,-, og når vi åpnet butikken hadde vi en lagerbeholdning på 1,5 millioner kroner. Vi hadde 4-5 sentrale leverandører som vi hadde kreditt hos i over ett år, og betalte når vi hadde mulighet. Det skal ikke være mulig å starte slik vi gjorde med den aksjekapitalen. Vi startet med fire tomme hender, kjøpte to ringpermer og kulepenner, så satte vi i gang, sier 
Rønningen.

– Vi tok over dagens lokaler i august 1999 og jobbet døgnet rundt for å bli ferdig med butikken, forteller Rønningen.

Rønningen signerte en avtale med Tools som frittstående forhandler. Tools var selv unge i bransjen etter å ha startet opp virksomheten tidligere samme år.

1. november samme år åpnet de dørene for første gang i Drangedalsvegen 100, kun tre måneder etter overtakelsen av lokalene.

– Vi ordnet butikken kl. 05-08, jobbet med kundene mellom 08-16, og på kvelden styrte vi ordre og ryddet butikken. Jeg har egentlig aldri hatt en vanlig 08-16-jobb, men det er det som må til og det er sånn jeg trives best, forteller Rønningen.

I 2017 hadde Industrifokus en omsetning på om lag 44 millioner kroner og en lagerbeholdning på ca. 4 millioner.

Paralleller til TESS
Likhetstrekkene fra Industrifokus til barneårene i TESS er merkbare; To gründersjeler med pågangsmot og en felles visjon om å lykkes er en blåkopi på Jølberg og Nygaards eventyr.

Med kunnskapen og ekspertisen som Industrifokus besitter kombinert med markedsposisjonen og kvalitetsprodukter fra TESS, har begge parter store forventninger til samarbeidet.

– Vi står nå i posisjon til å endre oss til det bedre med nye eiere, og det ser vi frem til, forteller Rønningen.

Utvikling og samarbeid
Det er lagt ned betydelig jobb med bearbeiding av avtaleverket fra Tools siden oppkjøpet var klart.

– Det viktigste for oss er at kundene vet at det er Industrifokus de alltid har handlet hos, ikke Tools, sier Rønningen.

– Vi gjør det samme vi har gjort hele tiden, samtidig som vi jobber med å videreføre flere store og betydelige avtaler inn i TESS-systemet.

Industrifokus har en noe dreid fokus på kjernevirksomhet enn TESS, som forsterker bredden av kunnskap og utvider kundemassen.

– Vi har mer fokus mot kulelager, transmisjoner, skruer, festemidler og lignende. Fokuset vårt er utelukkende rettet mot proffmarkedet. Vi er veldig gode på service. Vi er ikke de billigste, men vi er veldig gode på det vi driver med og det vet kundene.

Planen for Industrifokus er å jobbe tettere med TESS-bedriftene JD Sveise-service og TESS Porsgrunn for en felles samarbeid i Grenlandsområdet.

– Det er bred enighet om samarbeidet for å bli en totalleverandør i flere segmenter.

Smidig oppkjøp
Forhandlingsmøtet mellom TESS og Industrifokus gikk raskt og smidig. Begge partene fant tonen med en gang og overtakelsen var enkel og ryddig.

– Dette føltes helt naturlig, vi var på samme side. Det var flere aktører på banen som ønsket samarbeid med oss, men vi stoppet alle fordi vi visste at TESS var riktig for oss.

– Vi tenker som TESS tenker, og håpet og troen er å komme lettere i posisjon til å ta markedsandeler sammen med TESS. Det er en motivasjonsfaktor at vi har avsluttet samarbeidet med Tools og får TESS på laget.

Tekst og foto: Lasse Brekke


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
TESS as

Industrigata 8
3414 Lierstranda
Norge
TESS as

Send til en kollega

0.066