23948sdkhjf

Garantert ren luft med profesjonelt mobilt flisavsug

| Medlemsnyhet | Bedrift A. Falkenberg Eftf. AS

Felder sine undertrykksfilter, leveres med og uten brikettpresse

Vi selger mer og mer kompaktfilter eller undertrykksfilter. Disse fungerer på en måte omvendt ved at viften sitter på renluftssiden. Dette betyr at vi kan bruke en langt mer effektiv vifte med rette skovler. Det blir altså benyttet en renluftsvifte med overlegen virkningsgrad og man får mye mer luft flyttet med bruk av mindre kW motor. Det er også mindre sjanse for skader på vifte og rotor, da bare luft går gjennom viften.

Det er i dag godkjente filter på opptil 8000mᶾ/time i utsuget luftmengde som kan stå inne på verkstedet, altså i produksjonen. Vi har løsninger ned til 1500 mᶾ/time og opp til 8.000 mᶾ/time. Tallet etter RL (renluft) står for diameter på inntaket på filteret.

Vi leverer i dag Felder undertrykksfilter med betegnelsen RL 125, RL140, RL160, RL200, RL250, RL300 og RL 350. Det er da en fordel at luften kan returneres uten videre behandling og det er ofte kort vei til maskinene, altså mindre motstand i rørsystemet. Hvis man skal trekke frem noen ulemper så må det være at det genererer noe støy, men stort sett mindre en mange av maskinene som benyttes i produksjonen. Det kan også være en ulempe at kompaktfiltrene har begrenset mulighet for sponoppbevaring.  Normalt på de filtrene vi leverer så har man som standard ca. 0,5 mᶾ støv/flis i 2 eller 3 sekker under filteret. Disse er plassert i en container med hjul slik at man kan trille de ut ved tømming i egnet oppbevaring.

Det er også krav til brannsikring på de større kompaktfiltrene, og vi tilbyr i dag nesten uten unntak filter med automatisk pulverslukking. Vi kan også levere anlegg med overrisling med manuell åpning for vann.

Det som er blitt mer og mer populært er å presse direkte briketter etter at flis blir samlet opp. Det første vi leverte var til Høgskolen i Akershus, helt tilbake til 2004. Dette anlegget kjører fremdeles og har laget en seriøs mengde briketter. Det er litt forskjellige løsninger som er benyttet med kort fortalt så samles flisa i et kammer under filteret. Her er det et nivå kontroll som sørger for at når nivået kommer til viss mengde, så starter anlegget å produsere briketter. Det er en skrape i bunn som fyller flis og spon i et kammer og deretter så blir det fortløpende produsert briketter til man igjen er under nivåføleren. Brikettene kjøres ut vannrett og kan samles opp ved hjelp av et sekkestativ, samles i en kasse eller hva som måtte passe.

Det er en formidabel reduksjon i volum ved pressing av høvelspon, men også sagspon, støv etc. lar seg brikettere. Det er ofte en fordel å teste ut sitt materiale før man kjøper avsug med presse, slik at man vet at materialet egner seg for pressing.

Vi har på huset et anlegg som kan teste dette. Vi har klart å presse MDF støv, pussestøv med mer, men det blir en brikett som ikke så varig. Den kollapser lett når den tørker, briketter kan kalles ferskvare. Hvis de skal lagres kan det være gunstig å pakke de inn i kasser eller plast.

Vi har i tillegg mulighet for å styre inntil 8 maskiner slik at avsuget starter og stopper når maskinene startes/stoppes, og vi kan styre automatspjeld ved hjelp av samme der dette måtte være installert. Dette krever litt elektriker jobb, det må hentes styrestrøm fra de enkelte maskinene og denne må kobles inn på filterstyring og til automatspjeldene.

Det er også mulig å benytte en frekvensomformer som styrer viften fra en pressostat som er plassert i rørsystemet. Den stilles inn på ønsket lufthastighet i hovedtrekket og regulerer viftehastighet slik at man alltid har riktig lufthastighet i rørsystemet. Dette begrenser kW forbruket og reduserer støyen.

Vi har i dag en rekke fornøyde kunder på Felder kompaktfilter. Det er mange gode grunner til dette. Det er en trygghet for kunden å vite at filteret er CE godkjent, BG godkjent og GS godkjent. Det første er en EU godkjenning, de 2 neste er tyske godkjenninger. Alle filtrene er testet på et uavhengig tysk institutt i Stuttgart.

Det krever kompetanse og erfaring og tilby et riktig og bra flisavsug. Vi har hjulpet mange de senere år som har fått store problemer på grunn av feil dimensjonert og leverte flisavsug. Dette er dyrt å velge feil har mange kunder erfart.

Så ta gjerne kontakt med oss om dere har behov for nytt avsug eller rehabilitering av eksisterende. Vi vil gjerne hjelpe.
 

Medlemsnyhet

Bedrift
A. Falkenberg Eftf. AS

Billingstadsletta 30
1377 Billingstad
Norge
A. Falkenberg Eftf. AS

Bilder & videoer

brikettierpressenfilterpatrone-02maschinenanschluesse

Send til en kollega

0.077