23948sdkhjf

Sofias Bro klar til sesongåpningen

| Medlemsnyhet | Bedrift Bladt Industries A/S

- Enda en spektakulær bro levert av Bladt Industries A/S

Første spadestikk for Sofias Bro i Sofiero slottspark i Helsingborg ble gjort av kong Carl XVI Gustaf i september 2016, og i 2017 inngikk Helsingborg Arena & Scen AB en kontrakt med Bladt Industries om produksjon og levering av en cirka 60 meter lang gangbro til den vakre slottsparken. Nå, knapt ett år etter, har broen blitt innviet i forbindelse med sesongåpningen til parken. 

Over en kløft i den vakre parken ved Sofiero slott i Helsingborg strekker den 40 tonns dobbeltkurvede broen seg. En bro som Bladt Industries i løpet av det siste året har arbeidet med å produsere og montere. Det dobbeltkurvede designet, som arkitektene Dissing+Weitling står bak, er utformet i rent stål, som er mer utfordrende i produksjons- og monteringsprosessene, men viser samtidig de mange mulighetene ved utførelse av arkitektoniske vakre konstruksjoner i rent stål.

«Det er en stor forbedring av helhetsopplevelsen med denne arkitektonisk vakre broen – spesielt for besøkende som har vanskelig for å gå, som nå kan nyte de skjønne omgivelsene direkte fra broen», forteller Charlie Fält, produksjonssjef, Helsingborg Arena & Scen.

Broen er på sitt høyeste nivå cirka 12 meter over terrenget, så det er ingenting å si på utsikten.

«Det har vært en spennende og kompleks prosess der ekspertisen og den solide kompetansen vår for alvor har hatt mulighet til å utfolde seg. Gjennom hele prosjektet har vi hatt et kjempegodt og tett samarbeid med Helsingborg Arena & Scen, som jeg er sikker på har kommet alle parter til gode. Det er helt fantastisk å stå og se på et ferdig prosjekt der vi vet at vi har levert nettopp det kunden vår ønsket», uttaler Søren Bendixen, Senior Project Manager i Infrastruktur, Bladt Industries.

I løpet av årene har Bladet samarbeidet med flere nasjonalt og internasjonalt anerkjente arkitektfirmaer. Det er spesielt arbeidet med kompleksitet, de unike detaljene og timingen som spiller en viktig rolle for bedriften.

Med vel 50 broer på referanselisten, som alle har svært forskjellig karakter, har virksomheten for lengst bevist at den kan levere alt fra en liten, enkel gangbro til store, arkitektoniske og teknisk krevende broprosjekter.

Broen i fakta
Total lengde:                                                         57,3 meter
Bredde:                                                                    2,6 meter
Vekt:                                                                            40 tonn
Høyeste punkt:                                                        12 meter
Brospenn:                                                             56,8 meter
Arkitekt:                                                      Dissing+Weitling
Byggeår:                                                                    2017-18

Om Bladt Industries
Bladt Industries er en internasjonal stålvirksomhet som spesialiserer seg på produksjon av store, komplekse stålkonstruksjoner til både on- og offshoreprosjekter. Vi opererer innenfor tre kjerneforretningsområder – vind og fornybar energi, olje- og gassenergi samt infrastruktur. Les mer på www.bladt.dk

Medlemsnyhet

Bedrift
Bladt Industries A/S

Nørredybet 1
9220
9220 Aalborg Øst
Danmark
Bladt Industries A/S

Send til en kollega

0.083