23948sdkhjf

5-6 sparte bearbeidingsstimer per altan avgjorde saken

| Medlemsnyhet | Bedrift Quicktube

Med vår nye, store laserskjærer kan vi f.eks. legge en 12-meters U-profil, som bearbeides og forberedes til en altanramme i én arbeidsgang. Rammen er laget fullstendig på mål, og er bearbeidet med hull, sliping og graveringer.

En annonse på Building Supply med løfte om store tidsbesparelser ved laserskjæring i HEA-bjelker var det som i første omgang fanget oppmerksomheten til John Madsen, prosjektleder hos Frederiks Smede & VVS A/S. Virksomheten, som bl.a. produserer forskjellige former for bygningsstål og stålkonstruksjoner, hadde nettopp fått en stor ordre på 100 altaner. John Madsen var derfor nysgjerrig på å høre om nye teknologier som kunne optimere prosjektet.
 
«Etter å ha lest artikkelen fra QuickTube ringte jeg for å høre litt mer om mulighetene. I et slikt prosjekt som det vi skulle i gang med, ligger det mange manuelle timer med å sage, bore, frese, slipe osv. Jeg kunne lett se spennende muligheter i å automatisere en del av disse oppgavene via 3D- rørlaserskjæring. Vi ble tatt godt imot hos QuickTube og ble invitert ut for å se på det store, nye laserskjæringsanlegget deres. Vi kom selv med tegningene, som QuickTube gjennomgikk og la som grunnlag for et tilbud. Det var klart allerede fra starten at det var store besparelser å hente. Faktisk kunne vi spare 5-6 produksjonstimer per altan – arbeidstimer, som ble frigitt til andre oppgaver i produksjonen. Det avgjorde saken, og vi inngikk en avtale med QuickTube», forteller John Madsen.
 
QuickTube investerte i 2017 i et av Nord-Europas største laserskjæringsanlegg, som det tok den italienske leverandøren 9 måneder å bygge. Den kan bearbeide virkelig store dimensjoner som etterspørres i byggebransjen. Maks. dimensjoner i anlegget er Ø355/HEB260 i 15 meters lengder.
Fabrikksjef hos QuickTube, Henrik Bøgh, forteller:
«Med vår nye, store laserskjærer kan vi f.eks. legge en 12-meters U-profil, som bearbeides og forberedes til en altanramme i én arbeidsgang. Rammen er laget fullstendig på mål, og er bearbeidet med hull, sliping og graveringer. Det er altså noe som har stor innvirkning på arbeidstimene hos våre kunder.»
 
Hos Frederiks Smede & VVS A/S har man vært glad for samarbeidet og de nye mulighetene. «Montasjetiden i seg selv er jo en avgjørende faktor når vi skal være konkurransedyktige og samtidig levere kvalitet på et konkurransepreget marked. Vi er underlagt strenge krav til CE-merking og har naturligvis målt fortløpende, og vi må si at kvalitet, presisjon og finish er helt på topp. Vi har opplevd QuickTube som svært kompetente og interesserte hele veien gjennom. Underveis valgte vi f.eks. å ikke lage undersenkede hull via laserskjæreren, siden QuickTube selv vendte tommelfingeren ned for kvaliteten. Men senere har vi erfart at de – som de første i Europa - har investert i en ny boreenhet til anlegget som kan undersenke og skjære hull med gjenger. Så de tilpasser seg lynraskt til de aktuelle behovene, og det er svært positivt» avslutter en fornøyd John Madsen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Quicktube

Egestubben 1B
5270 Odense N
Danmark
Quicktube

Send til en kollega

0.125