23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Fieldbus - Ryggraden i den nye generasjonen maskiner

Fieldbus-teknologien utgjør en grunnleggende komponent i dagens industrielle automatisering, ved å effektivisere kommunikasjonen mellom maskiner og systemer.

Fieldbus-teknologi støtter en betydelig reduksjon i kostnader og kompleksitet ved å erstatte tradisjonelle kabelsystemer med en enkelt buskabel. Dette gjør den til en avgjørende faktor for å oppnå høyere grad av produksjonsfleksibilitet og operasjonell effektivitet. Med innføringen av IP67-klassifiserte modulære I/O-systemer, som eliminerer behovet for omfattende kabinetter, sementerer Fieldbus-teknologien sin posisjon som en nøkkelaktør i realiseringen av avansert og økonomisk automatisering.

Innen dette intelligente nettverket finnes det en rekke fordeler som skiller seg markant ut i den moderne fabrikkinnstillingen:

1. Effektivisert kommunikasjon: Fieldbus-systemer er livlinjer som muliggjør effektiv kommunikasjon over buskabler, noe som betydelig reduserer behovet for omfattende kabelbunter. Dette sparer ikke bare kostnadene for selve kablene, men også de tilknyttede utgiftene til merking og installasjon. Med en enkel og effektiv buskabelstruktur oppnås en slankere og mer kostnadseffektiv drift.

2. IP67 Modulær Desentral IO: IP67-klassifiseringen indikerer en høy grad av beskyttelse mot støv og vann, noe som gjør disse modulene i stand til å bli implementert direkte i barske industrielle miljøer uten ytterligere kabinetter. Dette sparer betydelige utgifter og plass, som ellers ville gå til bygging og vedlikehold av kabinetter.

3. Forbedret Dataadgang: Med avanserte teknologier som IO-Link, kan brukere få innsikt i tilstanden til sensorer og enheter, noe som baner vei for prediktivt vedlikehold og redusert nedetid. Denne dybden av dataadgang muliggjør en mer nyansert kontroll over produksjonsprosessene.

4. Reduserte Installasjonsfeil: Bruken av industrielle M12-kontakter sikrer sikre og feilfrie installasjoner. Disse kontaktene er kodet og sikrer, noe som sikrer at selv uautorisert personale kan montere komplekse forbindelser uten risiko for feil konfigurasjon.

5. Kortere Opplæringstid: Det intuitive designet av Fieldbus-systemer og enkelheten av M12-forbindelser betyr at opplæring av nye ansatte blir mye raskere. Dette oversettes til besparelser i både tid og penger, noe som akselererer introduksjonsprosessen.

6. Omfattende Modulmuligheter: Det store utvalget av IP67-moduler tilbyr uendelige muligheter for tilpasning og skalerbarhet. Et eksempel på slik allsidighet er Profisafe hybridmodulen, som inkluderer sikkerhetsinnganger, standard IO'er og IO-Link-masterporter, som er i stand til ubesværet å håndtere komplekse konfigurasjoner.

7. Rask og Enkel Montering: Tid er essensielt i enhver industri, og Fieldbus-teknologi utmerker seg ved sin evne til å lette raske og enkle monteringsprosesser. Denne effektiviteten er avgjørende for å holde prosjekter på sporet og innenfor budsjett.

8. Skalerbarhet Etter Behov: Den modulære naturen av Fieldbus-systemer betyr at skalering opp i respons til økt ordrevolum er så enkelt som å bestille flere komponenter. Dette eliminerer behovet for å produsere flere kabinetter, noe som ytterligere driver kostnadene ned.

9. Multiprotokollstøtte: Fieldbus-systemer tilbyr multiprotokollkapasiteter, som tillater IO-moduler å auto-detektere kommunikasjonsprotokollen. Denne funksjonen betyr at bare PLC'ene trenger å endres, hvis det er et skifte i protokollkrav, noe som forenkler systemoppgraderinger.

10. Programmering på Modul: Avanserte IO-moduler kommer med evnen til direkte å programmere funksjoner på dem, kjent som Field Logic Controllers (FLC). Dette reduserer behovet for ytterligere controllere og strømlinjeformer automatiseringsprosessen. Som et eksempel kan modulen kjøre en enkel prosess videre eller lukke den ned hvis det overordnede systemet faller ut. Programmering en er et spørsmål om fantasi til anvendelse.

11. Effektivitet med BEEP: BEEP (Brownfield Enhanced Ethernet Protocol) gjør det mulig for brukere å spare på noder ved å koble flere enheter i en lineær fasong uten å miste funksjonalitet eller kontroll.

12. Omfattende Nødstopnettverk: Med ISD (In series Diagnostics) kan man lage systemer med > 2000 nødstopp til en sikkerhets-PLC og ha full oversikt over hver nødstops plassering og status, noe som forbedrer sikkerheten og responstidene.

13. Portbasert IP-Adressering: Bruken av IP67-switcher med portbasert IP-adressering og et gigabit høyhastighets ryggrad sikrer at nettverksstyringen er robust og effektiv, noe som imøtekommer kravene til moderne høyhastighets datatransmisjon.

Fieldbus-teknologi har etablert seg som ryggraden i moderne automasjon, og tilbyr stort potensial. For de som vurderer neste generasjon maskiner, er fordelene ved integrasjon av Fieldbus-systemer klare og overbevisende. Det er ikke bare et skritt mot modernisering, men et sprang mot en fremtid med effektiv og intelligent automasjon.

Hos Følsgaard arbeider vi kontinuerlig med de nyeste teknologiene innen automasjon. Vi har ekspertisen du trenger for å oppnå optimale fordeler ved implementering av den riktige løsningen.

Så hvis du ønsker å høre mer om Fieldbus-teknologien i forhold til ditt oppsett, så kontakt Søren Madsen, Head of Automation på tlf. +45 87 88 77 06 eller sma@folsgaard.com.

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.062