23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Masterpact MTZ - Fornyet effektbryter med bedre sikkerhet, fleksibilitet og digital opplevelse

Den populære effektbryteren Masterpact MTZ fra Schneider Electric får nå flere nye avanserte funksjoner for vern, måling og sikkerhet, tilpasset behovene i kritiske og krevende installasjoner.

Masterpact MTZ tilbyr funksjonene som er nødvendige for å bygge smarte, effektive og sikre anlegg for energidistribusjon.

Funksjoner for vern, måling og sikkerhet for MTZ, kan deles i to hovedkategorier:

Standardfunksjoner og DigitaleModuler (DM)


Standardfunksjoner
Funksjoner som overlast og kortslutningsvern samt integrert (energi)måling og mulighet for kommunikasjon, leveres som standard i alle Masterpact MTZ.

DigitaleModuler (DM) 
er tilvalg som kan bestykkes, bestilles og leveres når bryteren bestilles komplett i første omgang, men de kan også bestilles separat i etterkant for opplasting i vernet på eksisterende brytere. Dette kan gjøres når som helst, også under drift og uten strømbrudd, hvilket gir meget stor grad av fleksibilitet.
Modulene kan bestilles 24/7 i Schneider Electric GoDigital nettbutikk eller hos teknisk support

Schneider Electric utvider sitt sortiment av digitale moduler med følgende funksjoner:

 Nye vernfunksjoner som gir bedre beskyttelse av mennesker, utstyr og eiendom:

ERMS - Energy Reduction Maintenance Settings
(servicetripsetting/energireduksjon for Micrologic X) Reduserer lysbue-energi med
3 ggr i snitt, og bidrar dermed til økt sikkerhet og redusert risiko for servicepersonell under vedlikehold.

Jordfeil-alarm - ANSI 51N/51G
Tidlig deteksjon av resistiv jordfeil (sakte svekking av isolerte deler), muliggjør preventive tiltak før uhell/driftsavbrudd inntreffer

Under-/Overspenningsvern - ANSI 27/59
Trigger alarm eller brytertripp når spenningsovervåkingen når innstilt øvre eller nedre grense. (og tid). Kan forhindre alvorlige lastforstyrrelser som kan oppstå dersom driftsspenningen varierer. Benyttes i samband med Generatorvern, og gir bedre overvåking av installasjonen under lastfordeling, omkobler-system, (nød) generator start etc.

 Retureffektvern - ANSI 32P
Benyttes i hovedsak som generatorvern.  
Trigger alarm eller brytertripp når total aktiv-effekt er negativ + oppnådd innstilt grenseverdi og tid. Tap/bortfall av drivkraften for generator (turbin, diesel motor, etc.), kan føre til ødeleggelse av generatorer når de blir synkronmotorer.

Ny målefunksjon for overvåking av energi og effektkvalitet:

Individuell harmonisk analyse
Pålitelighet og effektivitet i en elektrisk installasjon kan påvirkes av overharmoniske.

MTZ gir THDv- og THDi-analyse som standard. Det kan gi en første indikasjon om harmonisk forurensing. Denne modulen sørger i tillegg for:

Dyp analyse av enkeltharmoniske for V & I opp til rank 40 (IEC61000-4-30)
Sanntidsmåling: Summerer verdier for 3 s perioder.

Sammen med eksisterende digitale moduler for måling, vedlikehold og diagnose, utgjør dette et svært komplett utvalg som er tilpasset behovene i kritiske og krevende installasjoner.

Energi per fase
Funksjon/bruksområde.
Måler energiforbruk per fase. Benyttes ved f.eks. store mengder ubalanserte laster i lavspenningsanlegg, eller når forskjellige brukere eller leietakere forsynes fra hver fase.

Kurveform analyse ved trip
Denne funksjonen logger automatisk fem perioder for fase og nøytral- strømmer ved tripp av bryter. Den automatiske registreringen av kurveform kan hjelpe service- og vedlikeholdspersonell å analysere utkoblingen i detalj. På et øyeblikk bidrar dette til å forstå detaljene og alvorlighetsgraden rundt en tripp/utkobling (med amplitude og varighet) og den potensielle skaden på installasjonen.

Gjeninnkoblingsassistent
Denne funksjonen har som formål å hjelpe elektropersonell til å gjenopprette strømtilførselen snarest mulig ved utkobling. Enkelt brukergrensesnitt på MTZ mobil app.

Uthenting av data om hendelsen med NFC-kommunikasjon.

«Step by step» veiledning for å gjenopprette strømtilførselen.

Betjeningsassistent
Denne funksjonen har som formål å bistå den som skal betjene Masterpact bryteren for å gjeninnkoble den, enten trinn for trinn veiledning for manuell innkobling (NFC), eller ved hjelp av blåtann-kommunikasjon på avstand.

Se ellers Schneider Electrics nettsider om Masterpact MTZ

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.032