23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Grønn teknologi på agendaen under ambassadørbesøk

Jean-Francois Dobelle, Frankrikes ambassadør til Norge, besøkte nylig den fransk-eide energigiganten Schneider Electric på Ryen.

Med stor interesse for energieffektivisering berømmet ambassadøren Schneider Electric for utviklingen og implementeringen av energieffektive løsninger. I tillegg fikk han snakke om elbiler og prøve VR-briller.

- Det er ingen tvil om at teknologiutviklingen former energibransjen og trekker den i en positiv retning. Jeg forstår at Schneider Electric er i førersetet når det gjelder veien mot et grønnere samfunn. Det gjør meg stolt å se et selskap som tar utfordringene på alvor og bidrar for å nå Paris-avtalens mål, uttalte Jean-Francois Dobelle.

På en interaktiv skjerm fikk ambassadøren se hvordan Schneider Electrics løsninger brukes i ulike bransjer. Dagfinn Ringås, administrerende direktør i Schneider Electric, pekte ut næringsbygg som en versting når det gjelder energiforbruk.  

- Det er både dyrt for bedriften og skadelig for miljøet når varme-, kjøle- og energiløsningene i næringsbygg ikke snakker sammen. Ved å installere intelligente energiløsninger kan systemene lese og forstå hverandre, og det reduserer energiforbruket betydelig. 

Arbeidsomme franskmenn

Arbeidsmiljøet hos Schneider Electric er internasjonalt og arbeidsspråkene er engelsk, norsk og fransk. Schneider Electric har et betydelig antall franske ansatte i Norge, og ambassadøren møtte en gruppe av disse.

- Vi har ved flere anledninger fått skryt fra kunder når det gjelder arbeidsviljen og -kapasiteten til de franske ansatte. Jeg er ekstremt stolt over å kunne tilby et team som yter maksimalt. Ikke bare er dette et konkurransefortrinn for oss, det sender også tydelige signaler om at våre ansatte trives med det de holder på med, sa Dagfinn Ringås.

Ambassadøren gjorde Schneider Electric oppmerksom på et fransk-norske utvekslingsprogram som gir franskmenn mulighet til å arbeide 6-24 måneder i en norsk bedrift. Den norske bedriften velger selv ut aktuelle kandidater, og den franske ambassaden tar seg av det administrative.

- Vi har god erfaring med norske lærlinger fra før av, og synes det fungerer veldig godt med et internasjonalt arbeidsmiljø. Derfor kommer vi trolig til å benytte oss av utvekslingsordningen, svarte Dagfinn Ringås. 

Et blikk inn i framtiden

På tampen av møtet fikk ambassadøren og Dagfinn mulighet til å snakke om elbiler, et tema de begge to har stor lidenskap for. Norge er det landet i verden som har flest elbiler fordelt på antall innbyggere. Dette tallet er ventet å vokse fremover. Utfordringen i dag er at når nordmenn kommer hjem fra jobb i 17-tiden skal de lade elbilen, lage middag og vaske tøy. Alle disse aktivitetene samtidig betyr høyt strømforbruk.

- Vi jobber for smarte løsninger også når det gjelder elbil-lading, for å gjøre energibruken mer effektiv og minimere risikoen for avbrutt strømforsyning, sa Ringås. 

Som en siste post på programmet fikk ambassadøren prøve VR-briller. - VR-briller er en ny opplevelse for meg. Det er fascinerende å oppleve denne teknologien, og jeg er spent på mulighetene den vil gi oss i fremtiden, avsluttet ambassadøren.                                

 

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.032