23948sdkhjf

Skreddersøm innen bygg – fra eksklusive materialer til plass

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

I mer utfordrende økonomiske tider er det viktigere enn noensinne for eiendomsutviklere og boligprodusenter å skille seg ut i markedet.

Et oppgangsmarked gjør det relativt enkelt å selge enheter, ikke minst som investeringsobjekter eller i noen tilfeller til interessenter som spekulerer i prisoppgang.  Med færre kjøpere er det viktig med skreddersøm. Det betyr alt fra fleksible løsninger og eksklusive materialer til spesialløsninger som plassbygde vinreoler.

 

Mer kravstore kjøpere – eller kreative eiendomsutviklere?
Sett over lang tid har kjøperne i boligmarkedet helt åpenbart blitt mer kravstore, det skulle bare mangle med tanke på økende levestandard. Når de grunnleggende behovene er oppfylte, åpner det seg et marked for de litt mer komplekse elementene i en bolig – noe som igjen ofte betyr skreddersøm. Det er helt enkelt ikke alle som setter pris på samme type fliser, farger, kjøkken, bad og lignende.

I tillegg er det mange eiendomsutviklere som har innsett at det er mulig å skille seg ut med fokus på kvalitet og valgmuligheter. Det dreier seg selvfølgelig om å skape verdier for eierne, men også om å bygge lojalitet. Å montere plassbygde vinreoler er kanskje ikke en stor sak for eiendomsutvikleren, men slike vinreoler kan være den lille detaljen som fører til at kjøperen anbefaler utvikleren til venner og bekjente.

Trangere økonomiske tider vs. mer eksklusive materialer
Det kan høres selvmotsigende ut at trangere økonomiske tider kan føre til en økende etterspørsel etter eksklusive materialer. Det finnes heller ingen fasitsvar når det gjelder hvorvidt utviklingen i 2022 og 2023 virkelig vil føre til økt bruk av dyrere materialer, men noen drivere kan eventuelt føre til det.

  • Redusert bygging av enheter til utleie vil sannsynligvis føre til større andel boliger med interiør utover standard. En eiendomsinvestor vil prøve å finne balansen mellom økonomi og nødvendige kvaliteter for å tiltrekke seg leietakere, noe som kan føre til enklere løsninger. Dessuten vil en finansiell investor åpenbart ikke ha noen følelser knyttet til boligen.
  • Stigende renter og høy inflasjon kan også føre til høyere fokus på kvalitet, håndverk og løsninger som varer. Dessuten kan det være at noen eksklusive materialer ikke stiger like mye i pris som andre ting i markedet.

Skreddersøm og fleksibilitet vil selvfølgelig ikke være redningen for alle boligprodusenter og eiendomsutviklere i tiden som kommer, grunnleggende sunn drift og riktige kostnadsprioriteringer vil være helt avgjørende. Samtidig er det viktig å huske på at det til syvende og sist er kundene som er sjefen i markedet.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.095