23948sdkhjf

Oppussing av fasader og trappeoppganger – velg en ekspert me

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Løpende vedlikehold, oppussing og oppgraderinger er kritiske faktorer når det gjelder eiendomsdrift. Alle som eier egen bolig må ha et forhold til disse aspektene ved det å være boligeier, selv om det er indirekte via et sameie eller borettslag.

For profesjonelle eiendomsinvestorer og forvaltningsselskaper utgjør vedlikehold og rehabiliteringer selvfølgelig også en helt sentral del av virksomheten. Overflatebehandling og oppussing av fasader og fellesarealer kan være omfattende prosjekter, og det vil lønne seg å velge en leverandør med ekspertise og erfaring på området.

Maling og oppussing av fasader i tre
Mange små og store bygg i Norge er bygget med en fasade i tre, noe som stiller krav til jevnlig vedlikehold. Uansett boligstørrelse kan det lønne seg å benytte et profesjonelt selskap til vurdering og utbedring av fasader i tre. Buma er et eksempel på en aktør med omfattende erfaring og ekspertise innen maling og oppussing av fasader i tre, noe som betyr mye mer enn «bare» maling av falmet treverk.

Inspeksjon og vurdering av fasaden er det første trinnet i en profesjonell maling og oppussing av en fasade i tre. Det kan for eksempel dreie seg om å avdekke eventuelle sopp- eller algeangrep, som må vaskes og behandles korrekt før maling. Dessuten kan det være at deler av fasaden er sprukket, skadet eller angrepet av råte – noe som også må utbedres før fasaden males. Se Buma.no for flere detaljer om hva som inngår i et prosjekt med oppussing av fasade i tre.

Maling og oppussing av fasader i mur
Fasade i mur er vanlig når det gjelder bygårder og større blokker, og denne type fasade trenger vanligvis ikke like mye vedlikehold som en fasade i tre. Samtidig vil maling og oppussing av en fasade i mur være et mer omfattende prosjekt når det vel blir aktuelt, og det er viktig å benytte seg a fagfolk som er kjent med denne typen prosjekter.

Aktører som Buma vil først rigge opp stillas, eller bruke lift ved behov, for å inspisere fasaden og vurdere hvilke tiltak som er nødvendig. Det er særlig løs puss som kan være en utfordring, det er avgjørende at løs puss og lignende mangler utbedres før fasaden males. I tillegg er det vanlig å behandle både vinduer, dører, blekk, beslag og takrenner samtidig som fasaden fornyes.

Maling og oppussing av trappeoppganger
Trappeoppganger er sannsynligvis de fellesområder som er utsatt for aller mest slitasje i blokker og bygårder. Derfor vil det også være aktuelt med rehabilitering, oppussing og maling av trappeoppganger, noe som må utføres på en fagmessig måte. Leverandører som Buma vil først vurdere den tekniske tilstanden til trappeoppgangene, for å se om maling er tilstrekkelig for å oppnå et funksjonelt resultat.

Trappeoppganger er helt åpenbart områder med svært mye trafikk, og et oppussingsprosjekt kan oppleves som sjenerende. Det gjelder særlig hvis arbeidene omfatter både pussing, snekkerarbeider og maling. Det er et godt avsluttende argument for å benytte en aktør som Buma, med erfaringer og ekspertise som legger til rette for at arbeidet utføres raskt og effektivt.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063