23948sdkhjf

Mobiltelefoni – unngå driftsstans og problemer med enkle til

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Moderne mobiltelefoner er kostbare enheter, toppmodellene kan koste godt over 10 000 kroner.

I røffe arbeidsmiljøer velger mange bedrifter å gå for enklere mobiler med motstandsdyktighet og robuste løsninger i fokus, men det er ikke alltid nok. Bygg og anlegg er et godt eksempel på hvordan bransjespesifikke forutsetninger kan skape behov for egne regler for mobilbruk.

Fysisk sikring på arbeidsstedet
Hovedfokuset for sikring vil være forskjellig avhengig av bransje. Innen for eksempel bank og forsikring vil programvarebeskyttelse, fjernsletting og lignende løsninger være i fokus. På mer fysisk krevende arbeidsplasser er andre faktorer mye viktigere.

  • Å redusere bruken av mobiltelefon på arbeidsplassen er et enkelt tiltak for å fjerne noe av risikoen for skader på mobilen enheter – både bedriftens og den ansattes egne.
  • Det er viktig å prøve å begrense mobilbruken til det som er nødvendig for gjennomføring av arbeidsoppgavene. Det dreier seg ikke primært om å beskytte mobilen, men faktisk å legge vekt på at den ansatte har fokus på sikkerhet og korrekt utførelse av jobben.
  • Fysisk sikring av mobiltelefon med deksel og skjermbeskyttelse er i mange tilfeller nesten obligatorisk i 2022. Leverandører som Skalhuset har alternativer til alle de populære modellene.

Oppsummert bør fokus være på enkle løsninger – reduksjon av mobilbruk og enkel fysisk sikring av selve enheten.

Sikkerhetskopier, reserveløsninger og en god plan
En mobil enhet koster selvfølgelig noen kroner, men det er ikke alltid selve enheten som vil være det største tapet hvis en ansatt mister eller ødelegger mobilen på jobb. Derfor er det viktig å ha en god plan for håndtering av plutselig tap av en mobil enhet.

Hvis det finnes spesifikke apper og tjenester på mobilen, er det viktig at det finnes en plan for å gi rask tilgang til disse fra en annen enhet. Det dreier seg om at den ansatte ikke skal bli stående uten arbeidsverktøy i fler timer eller dager – noe som kan bli svært kostbart. Noen bedrifter vil kunne ha ferdig konfigurerte enheter i reserve, men en prosess for rask installasjon av nødvendige apper på ny mobil bør være et minimum.

Løsninger for sikkerhetskopi og skylagring er selvfølgelig også svært viktig i mange situasjoner. Det omfatter lagring av både oppsett på enheten og data fra forskjellige verktøy. Skillelinjen mellom privat innhold og bedriftens innhold er selvfølgelig viktig i den forbindelse.

I stort kan det være lurt å ta høyde for hva du skal gjøre når mobiltelefonen blir skadet, ikke hvis den blir det.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.062