23948sdkhjf

Revolusjonerende åpen plattform for industriell automasjon

| Medlemsnyhet | Bedrift Schneider Electric Norge AS

Åpenhet er avgjørende for å utnytte det fulle potensialet til Industry 4.0, sier Flemming Hansen, segmentsjef i Schneider Electric Norge og Danmark.

- Med EcoStruxure Automation Expert introduserer vi en banebrytende, fremtidssikker plattform for industriell automasjon. Plattformen åpner for uante muligheter for maskinbyggere, systemintegratører og sluttkunder.

I forbindelse med akvakulturmessen HavExpo 2022, som gikk av stabelen i Bergen 10-12. mai, lanserte Schneider Electric en ny, åpen plattform for industriell automasjon:

- Det er på tide med et paradigmeskift når det gjelder industriell automasjon. Bruken av åpne standarder og en helt ny, programvarefokusert tilnærming til automasjonsløsninger vil åpne døren til en verdensomspennende bølge av innovasjon som kommer både maskinbyggere, systemintegratører og sluttkunder til gode, sier Hansen.

Så viktig er kunngjøringen fra Schneider Electric at de samtidig introduserer en like betydelig innovasjon: EcoStruxure Automation Expert, en banebrytende, ny automasjonsplattform bygget på IEC61499-standarden, som bryter med tidligere løsninger.

Bare noen få løfter ble innfridd
- Det har vært mye snakk og skriving om «Den fjerde industrielle revolusjon» og «Industry 4.0», men i virkeligheten er bare noen få av de mange løftene blitt innfridd, forklarer Hansen.
- En av hovedårsakene er at lukkede, proprietære plattformer har gjort det vanskelig og kostbart å integrere tredjepartsprodukter og ikke minst vedlikeholde og oppgradere løsninger og fasiliteter.
Med EcoStruxure Automation Expert introduserer Schneider Electric en helt ny kategori automasjonssystemer basert på en åpen, objektorientert tilnærming.

Et stort skritt
- Det er et stort steg vi nå tar i Schneider Electric, men vi er overbevist om at tiden er inne. Som en av de fremste aktørene, har vi et ansvar for å ta ledelsen og vise nye veier. Vi håper at de andre aktørene i industrien vil følge etter og bidra til å spre åpen, universell automatisering så mye som mulig.

EcoStruxure Automation Expert skiller seg fra tidligere automatiseringsplattformer på en rekke avgjørende punkter. Blant annet fordi det muliggjør å:

  • Bygge applikasjoner på utprøvde programvarekomponenter som kan brukes (og gjenbrukes) uavhengig av maskinvare og den underliggende infrastrukturen.
  • Distribuere applikasjoner for alle typer maskinvare, enten sentralt, desentralt eller i en kombinasjon av begge - uten eller med minimal ekstra koding.
  • Bruke beste praksis innen programvareutvikling og sørge for samhandling med IT-systemer.

Åpenbare fordeler
- I IT-verdenen har man lenge sett fordelene med åpne plattformer. Nå er det bransjens tur, og hos Schneider Electric er vi overbevist om at åpen, universell automatisering gir uendelige muligheter for innovasjon, vekst og modernisering på tvers av bransjer, sier Yngvar Ødegaard, VP Industrial Automation i Schneider Electric Norge.
Han legger til at fordelene for automatiseringsbransjen som helhet er åpenbare:

- Åpen, universell automatisering handler om å fjerne barrierer og sette innovasjon fri. Bedrifter vinner på en lang rekke nøkkelparametere som effektivitet, produktivitet, smidighet, bærekraft og avkastning på investeringen, avslutter Ødegaard.

Se her for mer informasjon om EcoStruxure Automation Expert 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Schneider Electric Norge AS

Sandstuveien 68
0607 Oslo
Norge
Schneider Electric Norge AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078