23948sdkhjf

UVC-dekontaminering for matvareindustrien

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er vesentlig å ha full kontroll over hygienen i matvarebransjen.

Manglende hygiene kan få fatale konsekvenser, og derfor er det et krav at verken listeria eller andre uvelkomne bakterier skal forekomme i forbindelse med matvareproduksjon. En av løsningene på dette er UVC-dekontaminering. Les mer om den banebrytende teknologien i denne artikkelen.

Hva er UVC-dekontaminering?
UVC-dekontaminering er betegnelsen for prosessen hvor UVC-lys desinfiserer overflaten lyset treffer. UVC-lyset trenger gjennom celleveggene til bakterier, virus etc. og ødelegger mikroorganismenes DNA. Dette fører til at opp til 99,99 % av bakteriene inaktiveres på bare noen få sekunder. Dette er en rask og miljøvennlig teknologi som effektivt fjerner bakterier uten bruk av kjemikalier.

Hvor brukes UVC-lys?
Stadig flere virksomheter gjør bruk av UVC-dekontaminering. Løsningen kan installeres for eksempel på et transportbånd og eliminere bakterier etc. som passerer lyset. UVC-lys kan imidlertid brukes på en rekke overflater – det er bare fantasien som setter grenser. Så lenge lyset treffer den kontaminerte overflaten, kan lyset eliminere eller redusere forekomsten av bakterier.

Velg en kompetent virksomhet
Hvis du har blitt overbevist om UVC-lysets fordeler, gjenstår det bare å finne en kompetent forhandler. Her må du være forsiktig. Det er viktig å bruke en virksomhet med mange års erfaring og kunnskap på området. Lysets effektivitet er nemlig betinget av en rekke faktorer.

For det første er det viktig at det brukes riktig type strømforsyning og elektronikk i installasjonen. For det andre må temperaturen i installasjonen være regulert. For det tredje må det tas hensyn til luftfuktigheten i rommet. For det fjerde og siste må det tas hensyn til kontamineringen i rommet. For å sikre teknologiens anvendelighet må virksomheten dessuten undersøke de aktuelle overflatene og foreta strålingsberegninger for å sikre effektivitet. Det er viktig å ta hensyn til disse faktorene for å sikre at lyset faktisk fungerer. Det høres kanskje komplisert ut, men hvis du finner en virksomhet som har tatt høyde for og kan dette, behøver du ikke å bekymre deg. På den måten får du en revolusjonerende teknologi som kan sikre at virksomhetens hygienestandard er på topp.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.078