23948sdkhjf

Bør vi ha en hjertestarter i lokalet?

| Medlemsnyhet | Bedrift Noha Norway AS

Et lamslått TV-publikum ble sittende å se på da den danske stjernespilleren Christian Eriksen falt om under EM-kampen mellom Danmark og Finland.

Alle som så på håpte det var en hjertestarter i nærheten – og det var det heldigvis. Eriksen fikk raskt hjelp, og i dag er han på beina igjen. Hva om dette hadde skjedd hos dere?

Det er dessverre ofte dramatiske hendelser som dette som må til for at noen tenker på behovet for en hjertestarter. Faktum er at svært mange vil ha bruk for å ha en hjertestarter i nærheten – en eller annen gang. Og ingen vet når.

I Norge får tre tusen mennesker hjertestans hvert år. Ett tusen av disse tilfellene skjer utenfor hjemmet. Det betyr idrettshaller, arbeidsplasser, fabrikker, kontorlokaler, møtelokaler og andre arenaer der folk ferdes.

Hjertestans skjer oftest hos de over 65 år, men alle kan få hjertestans, selv de som er i svært god form. Husk - Christian Eriksen var bare 29 år da han falt om på banen og ble reddet av en hjertestarter.

HVEM BØR HA EN HJERTESTARTER?
Det er menneskelig å tenke at «det skjer ikke her hos oss». Konsekvensen av slik tenkning kan bli fatal. Se derfor gjennom denne sjekklista:

  • Er det vanligvis høy alder (45+) på personene i lokalene deres?
  • Er det langt til sykehus (mer enn 10 minutter)?
  • Er det høyt arbeidspress eller stress hos dere?
  • Er det mange personer innom i døgnet? 

Dersom svaret på ett eller flere av disse spørsmålene er ja, bør dere sterkt vurdere å skaffe en hjertestarter.  

LES MER HER

Medlemsnyhet

Bedrift
Noha Norway AS

Orstadvegen 124
4353 Klepp Stasjon
Norge
Noha Norway AS

Send til en kollega

0.094