23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Kiwa og NorSIS med podcast om informasjonssikkerhet

I samarbeid med NorSIS lanserer Kiwa nå en podcast i flere episoder om hvordan norske bedrifter kan sikre sine verdier og beskytte seg mot digitale trusler og angrep.

Denne uken er det premiere på «SecTalk - en podcast om informasjonssikkerhet», produsert av Kiwa i samarbeid med Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS). Første sesong består av åtte episoder som skal publiseres ukentlig gjennom hele oktober, i anledning markeringen av den årlige nasjonale sikkerhetsmåneden i regi av NorSIS.

Dårlig på risikoforståelse

Hver SecTalk-episode er på 11-12 minutter. Temaene spenner fra «Å være sin egen sikkerhetssjef på hjemmekontoret» til «Hvordan bygge en sikkerhetskultur i bedriften». I første episode, som ble lansert tirsdag 21. september, deltar blant andre Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i NorSIS og leder for Slettmeg.no, og Anne-Cathrine Sandø, direktør for marked og kommunikasjon i Kiwa. Den første episoden handler om digital risikoforståelse og tillit.

Hør SecTalk her.

- Det er blitt sagt at vi mennesker i utgangspunktet er ganske dårlige på risikoforståelse, sier Sandø og fortsetter:

- Vi snakker om hvordan du kan jobbe for å øke risikoforståelsen slik at du gjør de riktige vurderingene og tar gode valg på nett. Vårt samfunn er i stor grad basert på tillit. Vi ser på hvilke fordeler det gir og hvilke trusler det kan føre med seg når det dreier seg om informasjonssikkerhet.

Setter pris på samarbeidspartnernes bidrag

Podcasten til Kiwa er en av mange aktiviteter i tilknytning til Nasjonal sikkerhetsmåned, som går av stabelen hvert år i oktober. NorSIS koordinerer arrangementet på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet. Målet er å øke kunnskapen og bevisstheten rundt digital sikkerhet, både i virksomheter og blant privatpersoner.

Karoline Tømte i NorSIS er prosjektleder for Nasjonal sikkerhetsmåned. Hun understreker at NorSIS er avhengig av samarbeidspartnere for å nå ut med budskapet til ulike bransjer og sektorer.

- Målet vårt for Nasjonal sikkerhetsmåned er å skape masse engasjement og bevissthet rundt digital sikkerhet, sier Tømte videre.

- Vi ønsker at flest mulig skal lære mest mulig om sikkerhet, slik at vi sammen kan sørge for en tryggere digital hverdag for oss alle. Derfor er vi veldig glade for Kiwas initiativ og engasjement for formidling av sikkerhetsbudskap.

Konkrete tips om effektive sikkerhetstiltak

Sandø synes det er positivt at Kiwa kan bidra i arbeidet med Nasjonal sikkerhetsmåned.

- Økt bevisstgjøring om risikoer og sårbarheter i forbindelse med datahåndtering er stadig påkrevet i norske bedrifter. Jeg kan love at lyttere av SecTalk-podcasten vil få flere konkrete tips til effektive tiltak for å sikre verdier og være bedre rustet mot trusler og angrep, avslutter Sandø.

Hør SecTalk her.

Kiwa Norge
Kabelgaten 2
0580 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

SAH

Send til en kollega

0.032