23948sdkhjf

Lys er viktig for velvære

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Vi som bor i nord vet hvor viktig lys er. Vi gleder oss til sol og sommer hvert år etter en lang og mørk vinter. Lys har også en innvirkning på humøret vårt og vi føler oss ofte mer glad om sommeren når vi har lengre dager med mer lys.

Belysningen hjemme kan også ha innvirkning på humøret vårt og stemningen i hjemmet. Belysningen kan også hjelpe oss med å definere de forskjellige områdene i hjemmene våre og den følelsen vi ønsker at hvert rom skal ha. Det rommet som kanskje får minst oppmerksomhet når vi tenker på belysning er soverommet. Soveromslamper kan være avgjørende til om vi får den avslappende opplevelsen vi ønsker på soverommet. Å ha sterke lysrør som gir kaldt hvitt lys på soverommet gir for eksempel ingen god stemning for å kunne koble av etter en travel hverdag. 

Spare penger
En ting er stemningen og følelsen riktig belysning kan skape, men man kan også spare en hel del penger ved å oppgradere belysningen. Gammel belysning kan ofte være lite energieffektiv og man kan spare mye ved å oppgradere belysningen til en mer moderne type slik som LED-belysning. LED lyspærer varer også mye lenger en tradisjonelle pærer. De kan vare hele 15 ganger lenger så da er det klart at man sparer en hel del penger ved å oppgradere. Det at de varer så mye lenger gjør at de også er et mye mer miljøvennlig valg enn en vanlig lyspære. LED lyspærer kommer i mange forskjellige styrker, farger og størrelser slik at man lett kan skape den stemningen man ønsker. De passer ofte i eksisterende lamper slik man ikke trenger å bytte ut alt av lamper hvis det ikke er ønskelig.

Slik kan man oppgradere
Når det er sagt så er det alltid gøy med noe nytt. Nordmenn er ganske opptatt av bolig og interiør generellt.  Det ser ut til at Nordmenn bruker mer penger på oppussing av bolig hvert år. I 2019 brukte de 83 milliarder kroner og man estimerer at med koronasituasjonen i 2020 blir dette tallet enda høyere. Belysning er kanskje en av de tingene som blir undervurdert når det kommer til oppussing og interiør, men de rette lampene og lyspærene kan gi et rom en helt ny følelse. I en hver plan for oppussing burde man sette av en del av budsjettet til belysning. Vi bruker ofte rom til mer en ett formål. Som et eksempel har vi kjøkkenet som i disse dager ofte er en åpen løsning der man også har spisebordet. På kjøkkenet trenger man god belysning til matlaging men da med mulighet til å dempe belysningen for å kunne innta en bedre middag etter forberedelsene er over.  Kjøkkenet er bare et eksempel, men de fleste rom i et hus har mer en ett formål. Mange soverom er også brukt til konto og her igjen er det viktig å ha flere muligheter til belysning.

Riktig belysning kan spare penger, skape stemning og ha en positiv innvirkning på humøret så det er kanskje på tide å se nærmere på denne undervurderte delen av interiøret hjemme.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063