23948sdkhjf

Installasjon av varmepumpe og klimaanlegg

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Når du kjøper en varmepumpe eller klimaanlegg, lønner det seg også å bestille installasjon. Montering av anlegget kan innebære mange risikoer, men en erfaren ekspert kan sikre en profesjonell og kvalitet installasjon av pumpen.

Dessuten må du ha en spesiell sertifisering for å kunne installere varmepumpe selv. Du kan bestille installasjon av din luft til luft varmepumpe via Zave, som har solgt og installert varmepumper i Skandinavia siden 1988.

Prisen på varmepumpe installasjon kommer an på hvilken type varmepumpe det er og hvor den blir montert. Installasjonsprisen inkluderer kjøring, arbeid, standard materialer og grunnleggende instruksjon i bruk av varmepumpen. Installasjon av en vanlig luft til luft varmepumpe tar vanligvis opptil 4 timer.

En standard installasjon av varmepumpe inkluderer kjøring, arbeidstid og materialer. En standardinstallasjon inkluderer alt nødvendig arbeid og materialer for at varmepumpen skal være klar til bruk når installasjonen er ferdig. Hvis installasjonen krever noe spesialarbeid, må installatøren informeres om dette på forhånd. I tillegg til prisen på standardinstallasjon, må da kunden samtidig betale kostnadene for ekstraarbeidet.

Montering av anlegget utføres på en måte at det senere er mulig å utføre service, noe som er best å utføre hvert år. Uten service vil levetiden være omtrent 40% kortere sammenlignet med en riktig vedlikeholdt varmepumpe. Derfor lønner det seg å investere i jevnlig vedlikehold av varmepumpe i tillegg til rengjøring på egenhånd.

Installasjon av klimaanlegg og luft luft varmepumpe inkluderer følgende arbeid:

 1. kjøring til installasjonsstedet og arbeidstid (det må sikres at teknikerne har tilgang til stedet)
 2. utpakking av varmepumpen
 3. montering av varmepumpens innedel i høyden opp til 2 meter og utedel opp til 1,2 meter over bakken. Montering høyere er mulig, men må avtales på forhånd da det kan være behov for ekstra mann eller utstyr som lift eller stillas
 4. kjølerør mellom utedel og innedel, kabel og dreneringsslange inntil 4 meter
 5. veggbrakett og gummidempere
 6. hulltaking i trevegg, inntil 30 cm veggtykkelse
 7. grunnleggende instruksjon i bruk av varmepumpen
 8. test av varmepumpen.
   

Tilleggsprodukter- og tjenester (hvis nødvendig):

 1. markkonsoll for montering av varmepumpens utedel på bakken
 2. lengre rørstrekk
 3. boring gjennom mur, kjerneboring gjennom betong eller teglstein
   

Før installasjon

Installasjon av en luftvarmepumpe eller klimaanlegg krever noen forberedelser fra kundens side. Husk følgende anbefalinger slik at installasjonen av varmepumpen går som forventet:

 1.  når installatøren ankommer, må varmepumpen befinne seg i rommet der den skal installeres (f.eks. teknisk rom, kjeller, garasje)
 2. overflatene for montering av både innedel og utedel må være klargjort etter avtale.
   

Installatøren kan kreve betaling for ekstra arbeid eller venting. Man må huske at kunden må ha huseierens tillatelse eller godkjenning fra borettslaget og at kunden er ansvarlig for tilstrekkelig strømforsyning.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.063