23948sdkhjf

Et sunt sovemiljø er mørkt!

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er to ting som er viktige for at en skal sove godt. 1. Det skal ikke være for lyst, og 2. Det må ikke være for varmt. Mye kan man gjøre selv for å optimalisere sovemiljøet sitt, og derved oppleve mer trivsel og økt livskvalitet.

Prøv for eksempel elegante lamellgardiner som blendingsgardiner, og steng lyset ute på en stilig og effektiv måte. 

Gardiner kan gjøre mye for søvnen din
For varmt, for lyst, for mye bråk, for mange bekymringer, for mye kaffe eller for mye tid med mobilen før leggetid. Årsakene til søvnproblemer kan være mange, men lys og varme er to kjente og vanlige årsaker til at man sover dårlig. Heldigvis er dette ikke så vanskelig å gjøre noe med. 

Avhengig av hvilken stil du vil ha på soverommet, så kan lamellgardiner være helt perfekte. Den minimalistiske stilen gjør også at rommet føles ryddig, stilrent og elegant, og gir en rolig atmosfære som er viktig for å kunne slappe av og sove godt.

Det finnes også mange andre gode løsninger hvis du vil ha noen ordentlige blendingsgardiner. Det viktigste er selvfølgelig at du finner noen som passer perfekt til resten av innredningen din.  

God søvn er forutsetningen for velvære
Søvn er viktig for ditt velvære. Årsaken er at mens du sover, så restituerer du deg både fysisk og mentalt. Under dyp søvn produserer du veksthormoner mens mengden stresshormoner minker. Dette betyr at immunforsvaret ditt er bedre rustet til å takle sykdommer som stress, diabetes type 2, fedme og kardiovaskulære problemer. Med en god natts søvn er det også større sjanse for at du kan unngå konsentrasjonsvansker, irritasjon og humørsvingninger.

Nesten halvparten har søvnproblemer
Vi hører jevnlig om at fler og fler mennesker i Skandinavia, Europa og ellers i den vestlige verden har større problemer med å sove ordentlig om natten. Det er til og med utgitt studier og rapporter om at opptil halvparten av skandinavene er påvirket av søvnproblemer i kortere eller lengre perioder.

De fleste av oss har forskjellige søvnbehov, men mange får ikke de 7–8 timene som er gjennomsnittsbehovet for voksne. Man kan klare seg med mindre søvn i en kortere periode, men hvis søvnproblemene vedvarer i flere måneder eller år, kan det ha en negativ innvirkning på ens velvære.

Derfor sover du best i mørket
Alle søvneksperter er enige i at man sover best i mørket! Et mørkt sovemiljø er optimalt når man er på vei mot drømmeland, siden mørket gjør en døsig og hjelper til slik at man lettere faller til ro. Dette skyldes søvnhormonet melatonin som kroppen produserer best i mørket.

Lyse sommerkvelder, morgensol eller en tent lampe hemmer produksjonen av det viktige søvnstoffet, og det kan forårsake søvnproblemer. Det er derfor viktig å ikke ha for mye lys på om kvelden, siden dette i stor grad påvirker døgnrytmen din. Her i Norge elsker vi de lyse sommerkveldene, men det kan altså ha en negativ effekt på søvnen.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.125