23948sdkhjf

Steute EX97 endebryter

| Medlemsnyhet | Bedrift Elteco AS

Endebrytere for sone 1 og 21 Ny Ex posisjonsbryter for bruk i temperaturer ned til -60 °C.

Der andre brytere ikke kan håndtere omgivelsen er produktene Extreme serien i sitt rette element. De er spesielt utviklet for bruk i ekstreme miljøer, f.eks. under høye eller lave temperaturer, eksplosive soner, svært hygieniske områder for matvarer eller veldig skitne produksjonshaller.

Eksempler fra vårt omfattende sortiment inkluderer sikkerhetssensorer i beskyttelsesgrad IP 69, vibrasjonsbestandige Hall-sensorer, nedsenkbare fotbrytere i beskyttelsesgrad IP 68, robuste nødtrekkledningsbrytere for underjordiske gruvedrift og salttåkebestandige posisjonsbrytere i beskyttelsesgrad IP 66.

Extrem serien
EX97 er testet og sertifisert i henhold til ATEX og IECEx for bruk i Ex sone 1 og 2, samt Ex sone 21 og 22. De kan brukes i temperaturer helt ned til -60 ° C. Endebryterne har en høy beskyttelsesklasse (IP 66), som også gjelder ved temperaturer ned mot -60 ° C.
 
EX endebrytere for sone 1 og 21
Den robuste sensoren er laget av høykvalitets plast med en glassfiberarmering. I tillegg er dekselet til kapslingen helt vulkanisert, som garanterer at den forbli forseglet selv ved kraftige støt. For å forsegle stemplene, har Steute utviklet en ekstra forsegling som omfatter en ytre tettende mansjett som passer for lave temperaturer og en innvendig teflontetningsring. De tetningsmidler som benyttes har blitt klassifisert for temperaturer ned til -95 ° C, og smøremidler som brukes for temperaturer ned til -75 ° C.

Dette gir derfor tilstrekkelig "sikkerhetsfaktor " ned til de -60 °C som Ex 97 er sertifisert for. Dette betyr at brukere, f.eks i offshore olje- og gassindustrien, kan være sikker på at de nye posisjonsbryterene fungerer pålitelig selv i virkelig ekstreme miljøer.

Med et komplette utvalg av aktuatorer, kompakte dimensjonert Ex normbrytere, og tilgjengelig med "snap action" eller "slow action", så gjør det at den er svært fleksibel og kan enkelt integreres i eksisterende konstruksjoner. Den beskyttende og isolerte plastkapslingen gjør også jording og potensialutjevning unødvendig.

Med sitt unike sett av funksjoner - spesielt temperaturområde – er de egnet til posisjonsovervåking av flaps, ventiler, deksler og andre bevegelige deler, for eksempel i anlegg innen olje- og gassindustrien (onshore og offshore) eller på og havner.

Andre bruksområder inkluderer håndteringssystemer på oljerigger, samt posisjonsovervåking på kranbommer. Sikkerhetsapplikasjoner, f.eks på vedlikeholdsflaps og vaktdører, er andre eksempler.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Elteco AS

Floodmyrvegen 24
3946 Porsgrunn
Norge
Elteco AS

Send til en kollega

0.063