23948sdkhjf

Den digitale reisen mot mer bærekraftig logistikk

| Medlemsnyhet | Bedrift Digital PR

Tekniske løsninger og innovasjoner har ikke bare strømlinjeformet logistikksektoren til fordel for bunnlinjen i kvartalsrapporten.

Det gir også klare fordeler på miljøfronten, når den digitale transformasjonen innenfor transport og lagerhåndtering for alvor tar til.

Stefan Lindau, Salgsjef i Panasonic TOUGHBOOK Norden

Klima og miljø er relevante emner som aldri før. Ikke minst ses dette i logistikkbransjen, som ofte må bære store deler av skylden når det kommer til CO2-utvinning og energispørsmål. Så hva gjøres for å sikre at logistikksektoren når de ambisiøse klimamålene som er fremsatt av blant annet FN? Svaret er, gledelig nok, betydelig mer enn du tror. Videre kommer mange av forbedringene som en ren bonus i form av besparelser for bedriftene, etter hvert som digitaliseringen skrider frem.

Et område der det er stort potensial for effektivisering, er spedisjon og forsendelse. En spennende utvikling er "Uber-fisering" av transport-sektoren, som allerede kan ses i dag. (Taxitjenesten Uber har også har vært involvert i utvalgte markeder). Kort sagt handler det om at speditører kan tilby innovative, skreddersydde forsendelsesløsninger på en enkel måte. Det gir økonomiske fordeler når transporter kan utsettes for økt konkurranse og prispress, men også miljømessige fordeler når for eksempel en ellers tom returreise i stedet kan tilbys friksjonsløst til markedet, eller deler av en ellers ubrukt rute kan fylles med gods på en effektiv og tilgjengelig måte for hele bransjen.

Mulighetene er enorme.

Slik kan digitalisering spare 3,6 milliarder tonn med utslipp
Apropos ruter så er det også enorme besparelser å hente i ruteplanlegging. De fleste av oss har sannsynligvis brukt mobiltelefonens innebygde kartfunksjon når vi har vært på ferie og kjørt gjennom mindre kjente områder. Tenk et øyeblikk på hvor mange unødvendige feil du har unngått, takket være digitale kart og navigeringsprogramvare. For profesjonelle brukere finnes det imidlertid uendelig mye mer avansert programvare, som utnytter kunstig intelligens til å planlegge for eksempel en forsendelsesrute.

Kanskje består flåten av ​​flere forskjellige typer kjøretøy med varierende lastekapasitet, så hvordan brukes disse best? Og finnes det midlertidige flaskehalser i trafikken som skal medregnes i transporttiden eller helt unngås? Mulighetene er nesten uendelige, og det er også de potensielle besparelsene for miljøet og lommeboken. Accenture har for eksempel konkludert med at en digital transformasjon av ruteplanlegging allerede i 2025 kan redusere logistikkindustriens giftige utslipp med opptil 3,6 milliarder tonn.

Som du vet er ingen kjede sterkere enn dens svakeste ledd, og derfor er det til slutt og sist viktig å inkludere mennesker i den digitale transformasjonen. Det kan være budpersonale med behov for å raskt bekrefte og lagre en mottakers underskrift, lastebilsjåfører som er avhengige av en enhet med en god nettverksforbindelse for å få viktige opplysninger om last eksternt, eller kanskje en lagerarbeider som bytter ut papir og pen med en håndholdt enhet – som samtidig skal kunne tåle å falle i bakken når ulykken er ute.

Holdbare løsninger er nødvendige
Behovene synes å være mange, og de potensielle fordelene i form av både monetære og miljømessige besparelser er enorme. Derfor er vi hos Panasonic meget stolte av vårt bidrag til den digitale transformasjon av logistikksektoren. Vi tilbyr et bredt utvalg av robuste, pålitelige og oppkoblede arbeidsverktøy – i seg selv viktige deler av en digital kjede, som er avhengig av nøyaktige og øyeblikkelig tilgjengelige data. Det gjelder ikke minst den fantastisk allsidige Toughbook N1, som er både et nettbrett, en telefon- og en strekkodeleser på en og samme tid, og alt dette kombinert i en meget bærbar formfaktor som tåler et og annet slag i hverdagen.

Det kan altså se ut til at fremtiden på mange måter allerede er her.

Er du klar?

Medlemsnyhet

Bedrift
Digital PR

Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Danmark
Digital PR

Send til en kollega

0.109