23948sdkhjf

Lastebiler og tungt maskineri i Norge

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Det er få ting som er så fascinerende som store lastebiler og andre tunge kjøretøy, både på vei og i landbruket.

Mange av oss har uten tvil da vi var små barn sagt at den store drømmen når vi blir voksne, var å bli fører av en svær traktor eller lastebil. For de som er glade i tunge kjøretøy finnes det mange muligheter til å se dem på nært hold, blant annet på ulike messer som arrangeres årlig rundt om i landet. Mange av disse messene foregår utendørs, men det finnes også de som blir arrangert innendørs i store haller.

Utstillinger og messer som begeistrer

Både landbruksmesser og lastebilmesser trekker til seg et stort publikum hver eneste gang de holdes. Her har man gode muligheter til å se mange ulike kjøretøy på utstilling, ofte fra produsenter som DAF, MAN, Scania og mange andre kjente og mindre kjente aktører på markedet. I tillegg får man også mulighet til å sette seg inn i førersetene slik at man kan se og få en følelse av hvordan det er å kjøre dem. I tillegg er det ofte oppvisning og demonstrasjoner av de ulike kjøretøyene slik at produsentene kan få vist frem hva de er gode for.

Selv om lastebilprodusentene er til stede for å begeistre folkehavet som møter opp, har de også et ønske om å utnytte slike messer til å få solgt unna noen kjøretøy. Ofte er det flere kjøpere på plass som signerer kontrakter med de ulike produsentene. Det er mye penger på spill, og det kan virke som om lastebilmessenes hovedformål er å drive business. Den siste tiden har det vært vanskelig å arrangere slike messer på grunn av pandemien, så derfor har de fleste messene blitt avlyst eller blitt utsatt på ubestemt tid. Dette har resultert i at lastebilsalget har gått litt trått det siste året, og mange produsenter sliter med å holde hjulene i gang.

Fremtiden til kjøp og salg av lastebiler

Heldigvis finnes det alternativer for de som trenger å kjøpe og selge lastebiler eller annet tungt maskineri. Som med mange andre bransjer, har nemlig også lastebilbransjen tilpasset seg og tatt i bruk digitale løsninger for å få solgt unna noen av sine produkter. På internett finnes det mange gode sider, blant annet har vi Truck1, som selger brukte lastebiler og mye annet tungt maskineri, både til landbruk og i andre sammenhenger. Om du selv har et stort kjøretøy som du ønsker å selge, kan du benytte denne siden også til dette. Siden er oversiktlig og på norsk og er derfor enkel å ta i bruk.

Hvordan kjøp og salg av lastebiler og annet tungt maskineri kommer til å se ut i fremtiden er det ingen som vet, men trolig vil det som i mange andre bransjer i større grad foregå på den digitale arenaen. Vi må kanskje vente en liten stund til før lastebilutstillinger og landbruksmesser blir arrangert igjen. Dette gjelder ikke bare her i Norge, men også i resten av Europa. I mellomtiden kan vi jo benytte internett til å beundre disse fascinerende kjøretøyene.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.047