23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

PG Flow Solutions valgte Bystronic fiberlaser

PG Flow Solutions i Sande valgte iTec AS og BySmart fra Bystronic da bedriften skulle ut i markedet og finne ny laserskjæremaskin. Overgangen fra vannskjæring til laser er med på å effektivisere produksjonen betraktelig.

– Presisjonen og effektiviteten er to ting Sindre Kentsrud ved PG Flow Solutions i Sande nevner når han blir spurt om å forklare at valget ble Itec og laserskjæremaskinen fra Bystronic.

Sindre ser fram til overgangen til fiberlaser med Bystronics nye modellserie BySmart. Dette er den andre maskinen i denne modellserien til Bystronic som har blitt montert i Norge. Den andre, har allerede vært i drift noen uker hos Altimo i Mo i Rana.

BySmart-serien til Bystronic kan leveres med 2 til 10 kW skjærestyrke. Skjæremaskinen som nå er på plass i Sande har et 4*2 meter bord.

– Denne maskinen er langt mer presis og jobber raskere enn tidligere modeller. PG flow har blitt en veldig god kunde av oss, vi er glade for at de valgte oss og Bystronic, da de nå skulle investere i ny maskin, sier Karterud.

 

Godt fornøyd
Preben-Christoffer Moe ved PG Flow Solutions har hatt prosjektlederrollen. Sindre Kentsrud har vært kontaktpunktet til iTec under monteringen av maskinen. Kentsrud er veldig fornøyd med hvordan gjennomføringen har vært.

– Det har vært en bemerkelsesverdig ryddig prosess hele veien både med iTec og Bystronic. Det har rett og slett vært en veldig solid gjennomføring av prosjektet. De har vært veldig lette å forholde seg til og har levert hele veien, sier Kentsrud.

Nå ser han fram til at de nå kan kutte ned produksjonstiden betraktelig. Fram til nå har de hatt et mindre vannskjærebord. Overgangen til laserskjæring vil spare mye tid.

– Vi øker kapasiteten vår betraktelig ved at vi nå går over til laserskjæring. Størstedelen av den skjæringen vi gjør vil maskinen fra Bystronic nå stå for, sier han.

iTecs Roger Karterud har hatt det overordnende ansvaret hos iTec gjennom hele prosessen. Han opplever at flere nå velger å investere i nytt utstyr sammenlignet med tidligere i COVID 19 perioden.

Det løsner veldig hos flere nå ute i markedet. Produksjonen har tatt seg opp og vi merker større aktivitet hos våre kunder. Vi opplever også en stigende Interesse for våre produkter blant nye kunder. Samtidig er det gledelig at vi ser at vårt produktsegment treffer godt og stadig flere i Norge, sier han.

 
Bedre flyt
 

Bystronic BySmart 3015 6kW fiberlaserskjæremaskinen skal inngå i produksjonslinjen og vil fjerne en flaskehals i arbeidsflyten for PG Flow Solutions. Det ser Sindre Kentsrud hos PG Flow fram til.

– Vi har tidligere kun hatt et vannskjærebord. Denne Bystronic fiberlaseren vil gjøre at vi ikke lengre har begrensninger i denne delen av vår produksjon. Det at vi nå få en mer effektiv linje er veldig positivt for oss, sier han.

Roger Karterud er godt fornøyd med det samarbeidet som nå har blitt etablert med PG Flow. Bystronics fiberlaser er den første maskinen iTec leverer dit. Maskinen blir av Karterud betegnet som en prisgunstig modell målt opp mot kvalitet og egenskaper. Han ser at det markedet som Sande-bedriften opererer i, er et marked som er i utvikling, noe som gjør han svært optimistisk for tiden som kommer.

– Denne Bystronic-maskinen og resten av vårt sortiment gjør oss fleksible for svært mange kunder og vil bidra til at vi blir et førstevalg for flere i skjæremarkedet, sier han.

iTec AS
Ringdalskogen 101
3270 LARVIK
Larvik
Norge
Org. nr.: NO918011625

Kontaktperson

KH
Kurt Høyesen
kurt@itec.as

Send til en kollega

0.031