23948sdkhjf

HVL: Aktuell Bacheloroppgave om litiumbatterier ga uttelling

| Medlemsnyhet | Bedrift Firesafe AS

Risiko for innsatspersonell ved brann i litiumion batteri i lukkede rom mottar årets pris for beste Bacheloroppgave.

HVL-studentene Thomas Halleraker, Åsmund Hovda og Levent Smakiqi ble årets vinnere av Firesafe pris til beste Bachelor oppgave Brann. Vi gratulerer!

Fra juryen: Oppgaven som vinner i år er: Risiko for innsatspersonell ved brann i litium-ion batteri i lukkede rom.

Oppgaven tar for seg et tema som er aktuelt og hvor det kreves oppdatert kunnskap blant de som skal gjøre innsats i første linje når uforutsette hendelser skjer. Det er særlig oppgavens fokus på batterirom i fartøy som kan overføres til mange andre situasjoner, både på sjøen og på land. Brann i elbiler har vist seg å ofte ikke involvere batteriet, noe som ikke omtales så mye i oppgaven.

Litiumbatterier brukes i stadig flere områder og det er avgjørende at innsatspersonell kan vurdere situasjonene som oppstår med mest mulig relevant kunnskap i bakhånd. Brannen i hybridfergen MF Ytterøyningen viser at vi allerede er i en situasjon hvor brannvesen i hele Norge, bygd og by, må ha kjennskap til denne typen innsats, slik at de kan ivareta egen sikkerhet.

Ny teknologi fører nesten alltid med seg frykt, men denne er ofte følelsesmessig begrunnet og fokuserer gjerne på helt feil faremoment. Bare ved å undersøke saken kan man avdekke hvilke farer som må håndteres og hvordan. På samme måte som bensin og diesel en gang var nye problemstillinger som måtte håndteres, er ulike typer batterier i dag noe som mange er redde for, men ofte uten å vite hva farene er og hvordan de kan unngås eller håndteres. Denne oppgaven er et godt stykke arbeid på veien mot å kunne håndtere en voksende kategori ulykker på en tryggere måte.

Med dette vil vi i Firesafe si godt jobbet og lykke til videre, både til vinnerne og alle dere andre i kullet!

Saken fortsetter her

Les gjerne hele rapporten her

Medlemsnyhet

Bedrift
Firesafe AS

Robsrudskogen 15
1470 Lørenskog
Norge
Firesafe AS

Send til en kollega

0.062