23948sdkhjf

Hvordan kan man bruke en robotarm til metallhåndtering?

| Medlemsnyhet | Bedrift Nordiske Innholdsmarkedsføring

Automasjon kan gjøre en avgjørende forskjell i metallproduksjon og håndtering, og føre til at en rekke prosesser blir mer effektive og mer skånsomme.

Industriroboter er det fremste innenfor automasjon, her kan du læse mer om hvordan man kan bruke en robotarm i metall- og maskineringsbransjen og hvilke fordeler det innebærer.

En mer effektiv arbeidsgang
De siste årene har bruken av industriroboter økt markant, og det er ikke uten grunn. Verdensomspennende industrier som bilindustrien, tech-industrien og ikke minst, metallindustrien, er pionerer innenfor bruk av automasjon i produksjonsprosesser. Spesielt i metall- og maskineringsbransjen, er robotarmer blitt populære tilskudd til produksjonslinjen. Dette er rett og slett fordi vi hele tiden er på jakt etter innovasjon som kan effektivisere arbeidsprosesser og øke produktiviteten, for å generere mest mulig profitt, men også for å øke sikkerheten på arbeidsplassen.

Øker produktiviteten
En sveiserobot til håndtering av aluminium, er et godt eksempel på effektiv og nyttig bruk av en robotarm. Dette øker ikke bare produktiviteten, men fører også til mer nøyaktige produksjonsstandarder. Dette er svært viktig når man håndterer metall i produksjonen, og fører også til mindre bortkastede materialer som følge av eventuelle feil. En robotarm blir ikke sliten, på samme måte som et menneske, og derfor vil arbeidstiden der robotarmen er effektiv, heller ikke føre til flere potensielle feil. Man opplever også en rask tilpasningsprosess med robotarmer, som uten problemer kan tjene inn det investeringen har kostet. 

Bedre sikkerhet og færre arbeidsskader
En robotarm har heller ikke begrenset arbeidstid på samme måte som vi mennesker har, men kan kjøre i døgndrift. Det betyr ikke at mennesker blir overflødige på arbeidsplassen, det betyr bare, at mennesker blir skånet for potensielt skadelig repetitivt arbeide, og kan overvåke de effektive prosessene, utført av en robotarm. Det skåner også de ansatte som tradisjonelt sett har stått for repetitive oppgaver i produksjonslinjen, og fører dermed til færre arbeidsskader og slitasjeskader som følge av repetitivt arbeide. Da kan man i stedet bruke ressurser på å ha menneskelig overvåkning av industrielle roboter på produksjonsstedet.

Ligg et skritt foran konkurrentene
Med en robotarm i produksjonslinjen, kan man ligge et skritt foran konkurrentene i metall- og maskineringsbransjen. Du tjener raskt inn investeringen som robotarmen har kostet, på økt produksjon og effektivitet med nye, automatiserte prosesser. En robotarm er en god investering for bedrifter som produserer og håndterer metall og maskineri. Det fører til et tryggere arbeidsmiljø, mer nøyaktighet og høyere produktivitet. Det er gull verdt for alle produksjonsprosesser.

Medlemsnyhet

Bedrift
Nordiske Innholdsmarkedsføring

Send til en kollega

0.033