23948sdkhjf

Bygger opp digitalkompetansen

| Medlemsnyhet | Bedrift Schneider Electric Norge AS

Kompetanseheving ved hjelp av digitale virkemidler er i vinden. - Vi opplever en fordobling av deltakere på våre digitale seminarer, sier Karoline Nystrøm i Schneider Electric.

Kompetanseheving ved hjelp av digitale virkemidler er i vinden. - Vi opplever en fordobling av deltakere på våre digitale seminarer, sier Karoline Nystrøm i Schneider Electric.

Schneider Electric merker økt interesse på sine webinarer, med et antall deltakere som er mer enn fordoblet. 

- Vanligvis henter kundene våre informasjon og inspirasjon ved å besøke Schneider Electric på store og små fysiske arrangementer, hvor de kan ha dialog med våre teknikere og oppleve produkter på nært hold. Men vi ser nå en klar tendens: Mange av våre kunder har bedre tid på grunn av begrenset mobilitet. Så de velger gjerne å lære ved å delta på webinarer. En annen motivasjon for deltakelse, er muligheten til å utvide kontaktflaten, ikke minst ved å bli med i partnerplattformer og forretningsnettverk, mener Karoline Nystrøm, administrerende direktør i Schneider Electric Norge.

Digital nettverksbygging
- Forretningsutvikling krever ikke fysisk kontakt. Et eksempel er Schneider Electric-plattformen Exchange, hvor våre kunder fra ulike bransjer og fag kan møtes for å utveksle kompetanse. Plattformen passer for ulike fagfelt og er rettet mot eksperter i energistyring, tavlebyggere, systemintegratører og maskinbyggere som jobber med digitalisering av prosesser. På Exchange kan de registrere sin profil, selge og kjøpe egne tjenester, finne partnere/kunder og chatte i egne faggrupper, påpeker Nystrøm.
- Her finnes det et vell av e-læringsøkter som tilbys kostnadsfritt!

Digitalisering av prosesser og drift er i fokus
- De mest populære webinarene tilbyr konkrete løsninger for enklest mulig å kunne komme i gang med digitalisering. Hensikten er å tilføre deltakerne kompetanse som øker deres konkurransedyktighet, bærekraft og produktivitet. Mange av webinarene er lagt ut som opptak, og flere er i ferd med å settes opp, presiserer Nystrøm.

Digitalisering krever kompetanseheving
Ifølge en rapport fra Sintef er digitalisering i norsk industri et must for å takle konkurransen nasjonalt og internasjonalt. Det er også en fantastisk forretningsmulighet og en spennende utfordring, i og med at den krever mye kompetanseheving.

Digitalisering finner i Norge en perfekt grobunn takket være egenskapene til norsk næringsliv: flat og tillitsbasert bedriftskultur, korte beslutningsprosesser, organisatorisk involvering, en driftsnær ledelse, høy teknologiaksept samt stor grad av endringsvilje og -evne. Alt dette danner et perfekt utgangspunkt for digitalisering av prosesser.

Samskaping og skalering for innovasjon
- Samspillet mellom ulike fag og bransjer, forskning og utdanning er nødvendig for å utvikle avanserte og innovative løsninger. Investering i ny teknologi kan starte i det små, for eksempel i bare en maskin, og så kan man etter hvert utvide og skalere opp løsningen til å dekke en hel prosess, sier Nystrøm. 

Det å teste ut ny teknologi i deler av anleggene før de innføres i vanlig drift, reduserer investerings- og produktivitetsrisikoen, og krever ikke omfattende beslutningsprosesser.


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Schneider Electric Norge AS

Sandstuveien 68
0607 Oslo
Norge
Schneider Electric Norge AS

Send til en kollega

0.078