23948sdkhjf

Borettslag velger desentral ventilasjon ved rehabilitering

| Medlemsnyhet | Bedrift Lavenergisystemer AS

Lunos desentral boligventilasjon med varmegjenvinning er et plassbesparende balansert ventilasjonssystem uten kanaler og separat aggregat.

I august 2018 ble Lavenergisystemer kontaktet av en ventilasjonsentreprenør som hadde i oppdrag å installere ny ventilasjon i et større borettslag under rehabilitering.

Det var installert tradisjonell balansert ventilasjon med aggregat og kanaler i hver leilighet i én oppgang som pilot.

Andelseierne hadde så stoppet prosessen. De ønsket ikke ventilasjonsaggregat som opptok plassen i garderoben.

Det var montert tilluftskanal gjennom soverommet og himlingen i entréen var senket, slik at takhøyden ble redusert til 2,15 meter. I det nye badet var romhøyden blitt så lav at enkelte mente de måtte bøye knærne når de stod under dusjen.

Hovedentreprenør Selvaag Prosjekt ba ventilasjonsentreprenøren kontakte Lavenergisystemer for å vurdere Lunos desentral ventilasjon.

Basert på forutsetningene i bygget ble det utført ytelsesberegninger og utarbeidet en løsning i samarbeid med ventilasjonsentreprenør, elektriker, arkitekt og prosjekterende. Generalforsamlingen valgte så desentral balansert ventilasjon fra Lavenergisystemer. Løsningen ble godkjent og per dato er ca. 250 av de 466 leilighetene ferdig rehabilitert.

Medlemsnyhet

Bedrift
Lavenergisystemer AS

Besøksadresse: Arnstein Arnebergs vei 30, Lysaker
Postadresse: Pb 212 Lilleaker, 0216 Oslo
1366 Lysaker
Norge
Lavenergisystemer AS

Bilder & videoer

lunos desentral ventilasjon monteres

Send til en kollega

0.078